Iată cele mai frecvente cauze ale uscării buzelor. Hidratarea, elementul cheie
Sursa de Sănătate logo
Boli şi afecţiuni

27 vizite

07-04-2024

0 comentarii

Iată cele mai frecvente cauze ale uscării buzelor. Hidratarea, elementul cheie

Articol publicat de RIDICHE PETRUŢA

Uscarea buzelor poate deveni o problemă, de obicei apărând atunci când vremea este rece și este uscată, însă unii oameni se confruntă cu acest aspect și din alte cauze. Problema poate apărea din cauza deshidratării și deficiențelor de vitamine. Hidratarea și utilizarea unui umidificator pot fi de mare ajutor în aceste cazuri.

Buzele uscate pot fi cauzate de mai mulți factori, cum ar fi umezirea excesivă a buzelor prin lins sau utilizarea anumitor medicamente. Dacă aveți buzele uscate, disconfortul creat justifică un regim de tratament eficient, care să le poată reda buzelor aspectul sănătos. Pentru a beneficia de cel mai bun remediu este esențial mai întâi să înțelegeți care sunt cauzele. Buzele devin uscate când bariera lipidică protectoare a pielii este compromisă. Bariera lipidică cutanată are rolul de a preveni evaporarea apei din piele, inclusiv din buze. Când această barieră a pielii este afectată, apa din țesuturi se evaporă mai rapid. Potrivit specialiștilor, saliva conține enzime care perturbă această barieră care păstrează buzele umede și sănătoase. Cu alte cuvinte, contactul des dintre salivă și buze, care poate apărea când respirăm pe gură și ne umezim frecvent buzele, poate provoca uscăciune.

De asemenea, multe femei nu știu că rujurile pe care le folosesc le-ar putea usca buzele. Unele dintre aceste produse cosmetice, în special cele mate, pot îndepărta uleiurile naturale din buze, ducând la uscarea lor. Aplicarea unui balsam de buze înaintea rujului poate fi o soluție foarte eficientă în acest sens. Un balsam de buze eficient poate reda elasticitatea buzelor, lăsându-le catifelate și hidratate.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660458 vizite | 24140 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7995 vizite | 915 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

9462 vizite | 811 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429245 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000191 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671450 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660458 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577343 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.