Iată de ce sunt atât de multe îmbolnăviri pe timp de vară
Sursa de Sănătate logo
Ştiri medicale

1559 vizite

12-07-2017

0 comentarii

Iată de ce sunt atât de multe îmbolnăviri pe timp de vară

Articol publicat de Vali PAPATANASIU

Din cauza căldurii excesive, vara există riscul de a se dezvolta şi înmulţi tot felul de agenţi patogeni, care duc la îmbolnăviri, spun medicii specialişti de la Direcţia de Sănătate Publică Constanţa.

Pentru a preveni îmbolnăvirile specifice acestei perioade a anului, aceştia recomandă respectarea regulilor de igienă personală şi colectivă. Turiştii şi constănţenii sunt sfătuiţi să consume apă din surse autorizate. Este indicat să vă spălaţi pe mâini cu apă şi săpun, ori de câte ori este nevoie, dar mai ales când ajungeţi acasă, înainte şi după folosirea toaletei sau după ce aţi atins diferite animale.

„Microbii vehiculaţi de mâinile nespălate reprezintă o sursă de îmbolnăviri grave. De asemenea, spălaţi bine legumele şi fructele, chiar şi pepenii verzi sau galbeni, sub un jet puternic de apă, înainte de a fi tăiaţi”, explică dr. Loti Popescu, specialist în promovarea sănătăţii. Gunoiul trebuie depozitat în spaţii special amenajate, iar mâncarea cu aspect suspect trebuie evitată. Este bine să purtaţi îmbrăcăminte adecvată care să acopere mâinile şi picioarele, pentru a evita arsurile solare şi înţepăturile de insecte. Hainele trebuie să fie din ţesături care absorb transpiraţia şi să aibă culori deschise.

Dacă unul din membrii familiei acuză dureri de cap, febră, vărsături sau diaree, medicii recomandă prezentarea de urgenţă la medicul de familie sau la cea mai apropiată Secţie de Urgenţă.

Taguri articol: stiri medicale loti popescu vărsături

Comentează aici

Articole recomandate

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

201825 vizite | 92517 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

387526 vizite | 48305 comentarii

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

59020 vizite | 47235 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1381457 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

972357 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

647501 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

560541 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

498559 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.