Igiena orală se învaţă încă de la apariţia primului dinte
Sursa de Sănătate logo
Bebe

1600 vizite

29-03-2016

0 comentarii

Igiena orală se învaţă încă de la apariţia primului dinte

Direcţia de Sănătate Publică, Constanţaa demarat o campanie în perioada 20 martie -20 aprilie 2016pentru a prevenibolile cauzatede afecţiunile dentare.


La promovarea acestei campanii participă şi Inspectoratul Şcolar, medicii dentişti şi medicii de familie.


„Campania Dantură sănătoasă, corp sănătos! urmăreşte sensibilizarea femeilor gravide asupra importanţei igienei orale pentru sănătatea lor şi a bebeluşului. De asemenea, primii ani de viaţă sunt critici pentru dezvoltarea dentiţiei, deoarece numai o dentiţie de lapte sănătoasă asigură mai târziu dez-voltarea normală şi armonioasă a dinţilor permanenţi. Îngrijirea trebuie să înceapă chiar de la apariţia primului dinte. Obiceiurile formate cât mai de-vreme devin mai târziu automatisme, de aceea sensibilizarea copiilor de grădiniţă şi a şcolarilor cu privire la măsurile corecte de igienă orală este esenţială, pentru formarea unor de-prinderi sănătoase care îi vor însoţi toată viaţa”, declară dr. Loti Popescu, purtător de cuvânt, DSP, Constanţa.


Scopul campaniei este ameliorarea sănătăţii orale a populaţiei prin adop-tarea comportamentelor sănătoase în special în familie, dar şi la nivelul comunităţii.

„La nivelul judeţului Constanţa, activităţile DSPJ Constanţa, desfăşurate în cadrul Campaniei prin Biroul de Programe de Promovare a Sănătăţii şi Educaţiei pentru Sănătate sunt: afişarea de postere, distribuirea de pliante şi alte materiale, discuţii interactive, lecţii teoretice şi de-monstraţii practice”, adaugă dr. Loti Popescu.


Ziua Mondială a Sănătăţii Orale se sărbătoreşte în fiecare an pe data de 20 martie.Cu această ocazie se promovează în lumea întreagă im-portanţa igienei orale şi sunt menţionate beneficiile unei sănătăţi orale foarte bune, la orice vârstă.

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, 90% din populaţia lumii suferă în cursul vieţii de afecţiuni orale, dar multe dintre acestea ar putea fi evitate prin programe de prevenţie, detecţie şi tratament, finanţate de guvern, asociaţii şi societăţi de promovare a sănătăţii

Taguri articol: stiri medicale campanie loti popescu program tratament

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661366 vizite | 57217 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

46674 vizite | 8649 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17531 vizite | 1785 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431250 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001433 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671632 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661366 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577655 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.