Îi dai copilului cereale la micul dejun? La ce pericole îl expui
Sursa de Sănătate logo
Pediatrie

1374 vizite

10-01-2019

0 comentarii

Îi dai copilului cereale la micul dejun? La ce pericole îl expui

În diferite combinații, cerealele se numără printre primele alimente pe care le consumă copiii la începutul perioadei de diversificare.

Când vine vorba de alegerea lor, important este ca părintele să țină cont de sfaturile medicului pediatru, de hrănirea sân, dar și de sensibilitatea digestivă a celui mic, cum este și cazul intoleranței la gluten. Însă mare atenție la zahărul din cereale. Unele dintre prouse sunt pline de zahăr motiv pentru care vor face mai mult rău decât bine pentru cei mici.

“Efectele pozitive ale cerealelor ambalate din comerț ar fi gustul bun. Oamenii încă mai mănâncă după gust. Cerealele ambalate sunt pline de zahăr și părințîi le dau copiilor așa ceva dimineara. Cerealele colorate au câte 2-3 linguri de zahăr la suta de grame ceea ce este foarte mult. Pentru organismul unui copil este foarte mult, îl dereglează hormonal, îl face hiperactiv pe moment, fiind un carbohidrat activ, în 15-20 de minute nu mai are energie.

Acestea nu au atâtea minerale sau vitamine pe cât ar trebui să aibă un mic dejun. Cerealele colorate și expandate din comerț sunt procesate, au compuși chimici și deci proprietățile sunt distruse și de aceea au un preț mic. Aceste tipuri de cereale combinate cu laptele de vacă ne și balonează. Dacă vrem să îi oferim copilului ceva sănătos îi putem da ovăz, cu un fruct, cu iaurt sau putem face un mix de semințe combinat cu unt de arahide sau de migdale care este foarte sănătos pentru inima mai ales.

Din cauza laptelui de vacă și a asocierii greșite, copiii devin obezi, vor avea probleme cu dintîi sau osoase. Sănătoase ar mai fi hrișca sau quinoa. Un alt exemplu ar fi semințele de chia sunt foarte bune, bogate în enzime, în magneziu. Însă trebuie să le lăsăm la înmuiat peste noapte 10-12 ore pentru a ajuta și la digestie” a explicat medicul Cătălin Broască, scrie clicksanatate.ro

Comentează aici

Articole recomandate

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

296729 vizite | 40737 comentarii

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

623863 vizite | 192 comentarii

SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei

476746 vizite | 155 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1333869 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

950411 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

623863 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

546963 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

486863 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.