„Imaginează-ţi că se poate!“ - terapia la care mergi cu plăcere
Sursa de Sănătate logo

dada

dada

fondelenarangacabinetpsihologic-1375018523

fondelenarangacabinetpsihologic-1375018523
Şcolari

1253 vizite

27-08-2013

0 comentarii

„Imaginează-ţi că se poate!“ - terapia la care mergi cu plăcere

Articol publicat de Florentina BOZÎNTAN

O ambianţă veselă şi călduroasă, unde copiii vin cu drag, iar adulţii care au nevoie de terapie nici nu simt că sunt la psiholog. Astfel poate fi descris Cabinetul Individual de Psihologie Elena Ranga, care s-a mutat în casă nouă.
Părinţii sunt cei care ştiu, cel mai bine, când este ceva în neregulă cu copilul lor şi trebuie apelat la un psiholog. Dar pentru a obţine rezultate, este nevoie şi ca terapia să se desfăşoare în condiţii optime. Tocmai de aceea, psihologul Elena Ranga şi echipa acesteia s-au mutat în casă nouă. Începând din această lună, noul sediu al Cabinetului Individual de Psihologie Ranga Elena este o clădire nouă, fiecare încăpere fiind amenajată în funcţie de tipul de serviciu oferit: la parter se află camera de consiliere psihologică pentru adulţi şi cea pentru copii. Decorate într-o notă veselă, relaxantă şi primitoare, încăperile oferă climatul securizant şi suportativ de care au nevoie cei care apelează la serviciile acestui centru. „Mai mult de câteva camere în plus, noul sediu înseamnă şi dotări noi. Toate materialele pentru terapia cu prichindeii sunt noi, special realizate pentru serviciile pe care le oferim. Iar fiecare cameră este dotată special pentru un anumit tip de serviciu: pentru terapie comportamentală, logopedie, autism etc. Camera de senzorialitate, în mod special, este un mediu stimulant în care copiii pot explora vizual, tactil, olfactiv şi auditiv elemente din natură, având posibilitatea să intre în contact cu acestea într-o manieră terapeutică de integrare senzorială”, ne-a descris noul centru, psihologul Elena Ranga. În cadrul centrului funcţionează şi un „club al isteţilor”, ce are drept scop dezvoltarea optimă a micuţilor cu vârste între 3 şi 10 ani, dezvoltarea lor creativă şi psi-homotrică, stimularea spontaneităţii, a inteligenţei emoţionale. În plus, părinţii trebuie să ştie că întreg centrul este monitorizat video şi audio, asigurându-se astfel o transparenţă a terapiilor. La o cafea cu psihologul Aici se pot adresa, de asemenea, şi adulţii; cei care au nevoie de consiliere psihologică pentru probleme de cuplu, situaţii de inde-cizie, anxietate, depresie, stres etc. „Stresul, de exemplu, este o problemă frecvent întâlnită. Şi trebuie să se ştie că niciodată vacanţa nu rezolvă această problemă. Vacanţa este metoda prin care ne relaxăm şi ne prefacem că nu vedem ce ne deranjează. Dar este demonstrat că, oricât ne-am face că nu vedem, se va amplifica, până se va cere a fi rezolvată”, a subliniat psihologul Elena Ranga.

„La o cafea cu psihologul” este un program dezvoltat în cadrul acestui cabinet, în cadrul căruia pacienţii au posibilitatea să discute despre problemele lor şi cu alţii care s-au lovit de neajunsuri similare.Avem grupuri de dezvoltare pentru adulţi, grupuri de relaţio-nare, în care pacienţii pot primi şi un feed-back de la alţi participanţi, alte persoane care au aceleaşi probleme. Se pot susţine şi ghida împreună, bineînţeles cu asistenţa unui specialist. Este importantă o astfel de terapie, căci grupul oferă un altfel de suport, o altfel de abordare faţă de terapia individuală”, a adăugat psihologul. Sâmbătă, la noul sediul situat pe strada Păcii, nr. 5 (aproape de B-dul Mamaia), s-au strâns, pentru petrecerea de inaugurare, atât membrii echipei centrului, cât şi cei care beneficiază deja de serviciile lor. O familie mare, cu mulţi copii veseli, care au petrecut împreună, sub sloganul „Imaginează-ţi că se poate!”

Taguri articol: elena ranga important psihologie stil de viata

Comentează aici

Articole recomandate

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

323614 vizite | 48305 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

29773 vizite | 12627 comentarii

„Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?” „Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?”

324726 vizite | 3486 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1343864 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

954026 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

625706 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

550101 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

488718 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.