Importanţa auzului. Trei bebeluşi din 1.000 se nasc cu probleme de auz
Sursa de Sănătate logo
Ştiri medicale

1958 vizite

13-09-2016

0 comentarii

Importanţa auzului. Trei bebeluşi din 1.000 se nasc cu probleme de auz

Pierderea auzului este o afecţiune de integrare socială cu impact major: nu putem comunica cu familia şi prietenii, nu mai înţelegem conversaţiile telefonice, nu auzim televizorul, muzica, su-netele naturii.


Hipoacuzia (pierderea de auz) este cea mai frecventă deficienţă senzorială, care afectează mai mult de 500 de milioane de oameni. O persoană cu hipoacuzie îşi pierde capacitatea de a distinge sunetele vorbirii şi poate avea o putere redusă de comunicare, acestea ducând, în final, la dezavantaje economice şi educaţionale sau chiar la izolare socială.


Până la 50% dintre persoanele cu deficienţe auditive au vârsta sub 65 de ani, mulţi dintre ei fiind copii sau tineri. Trei bebeluşi din 1.000 se nasc cu probleme permanente de auz. Din fericire, există numeroase modalităţi de a ajuta oamenii cu pierdere de auz.

Dacă pentru unii soluţia o reprezintă tratamentul cu medicamente ori intervenţia chirurgicală, în cazul altora aparatul auditiv constituie un real ajutor.
Persoanele cu pierdere auditivă pot beneficia de aparate auditive, dispozitive de ascultare şi de implanturi cohleare. Trendul actual în reabilitarea auditivă o reprezintă aparatele auditive RIC.

Acestea sunt aparate inteligente, robuste, fiabile şi uşor de utilizat. Acestea oferă confort datorită lipsei ocluziei (senzaţia de ureche înfundată), amplificare suficientă fără feedback, o întârziere a sunetului foarte mică, fără distorsiuni şi zgomot intern. Ideale persoanelor active, aparatele auditive RIC au aproximativ 24 milimetri şi o greutate de aproximativ 1,5 grame.


Purtătorii de aparate auditive RIC pot utiliza telefonul fără probleme, datorită formei ergonomice şi a poziţionării difuzorului direct în conductul auditiv. Printre beneficiile aşezării optime a difuzorului în conductul auditiv, amintim: sonoritate naturală, fără distorsiuni şi artefacte, fără senzaţie de ocluzie, o mai bună aerisire a conductului auditiv, mai puţină umiditate.


Roxana MOCIU, audioprotezist
Petruţa MOCANU, audioprotezist

Taguri articol: stiri medicale aparate auditive probleme de auz reabilitare comunicare

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660338 vizite | 18259 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7667 vizite | 721 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

9104 vizite | 621 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429162 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000162 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671440 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660338 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577341 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.