În ce condiţii vă puteţi "izola" dinţii cu faţete dentare
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

2041 vizite

20-04-2017

0 comentarii

În ce condiţii vă puteţi "izola" dinţii cu faţete dentare

Primăvara aceasta se poartă zâmbetul strălucitor iar pentru unele persoane, faţetarea acestora reprezintă soluţia ideală. Cu toate acestea, faţetarea dinţilor nu se face în orice condiţii, medicii stomatologi spun că în cazul afecţiunilor dentare, acestea nu trebuie să se aplice.

Faţetarea dinţilor este una dintre metodele de îmbunătăţire a aspectului dinţilor pacientilor. Acestea acoperă partea frontală a dinţilor şi suprafeţele decolorate sau neuniforme, estompează defectele dentare şi fac ca dinţii să arate mai sănătoşi şi mai frumoşi.

„Riscuri reprezentate de faţetele dentare sunt legate de sănătatea dinţilor, sănătate care trebuie menţinută, indiferent dacă purtăm faţete sau nu. Cele mai multe proceduri dentare au nevoie de săptămâni de pregătire şi recuperare, însă tratamentul cu faţete dentare este un proces mult mai rapid, ce durează aproximativ 10 zile. Odată ce au fost cimentate, pacientul poate pleca de la medicul specialist fără nicio problemă, fără a avea restricţii. Procedura de aplicare a faţetelor dentare este minim invazivă. Singurul risc este să se decimenteze, însă această problemă se rezolva usor. Faţetele protejează suprafaţa dintelui şi ajută foarte mult persoanele cu smalţul subţire, care acuză durere la stimulii externi, precum băuturi reci sau calde”, explică dr. Remus Stratulat, medic stomatolog.

Cu toate acestea, faţetele nu se pot aplică la persoanele care au afecţiuni dentare. Dacă ocluzia nu este corectă şi este necesar aparatul dentar, este contraindicată aplicarea faţetelor dentare.

În cazul pacienţilor care suferă de bruxism sever (scrâşnirea dinţilor), faţetele se pot sparge, de aceea, în general, nici în această situaţie nu se aplică faţete dentare.

Taguri articol: sfatul medicului stomatolog dinţi tratamentul dinţilor bruxism dentare

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661404 vizite | 57219 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

49456 vizite | 9091 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17549 vizite | 1787 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431359 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001484 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671642 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661404 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577682 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.