În ce situații este indicată efectuarea angiografiei coronariene
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

85 vizite

01-02-2024

0 comentarii

În ce situații este indicată efectuarea angiografiei coronariene

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Coronarografia sau angiografia coronariană este o explorare imagistică minim invazivă a arterelor coronare care alimentează cu sânge oxigenat miocardul (mușchiul inimii), fiind o bună tehnică de diagnosticare a afecțiunilor coronariene. Aceasta nu este considerată o metodă de tratament, dar poate ajuta medicii să stabilească metoda optimă de tratare a bolii coronariene. În același timp, investigația ajută la vizualizarea directă a stenozelor (îngustărilor) arterelor coronare responsabile de diminuarea fluxului de sânge care irigă miocardul, astfel apărând simptomele de angină pectorală sau infarct miocardic.

În principiu, coronarografia este o investigație recomandată pacienților cu risc cardiovascular (fumat, diabet zaharat, hipertensiune arterială, colesterol crescut), celor care suferă de dureri toracice precordiale, care au suferit: lipotimii sau sincope la efort, pacienți cu dureri toracice la efort sau /si repaus, un infarct miocardic sau un preinfarct, pacienți cu boala coronariană care au fost tratați prin intervenție chirurgicală de by-pass etc. În cele mai multe cazuri, investigația este indicată în următoarele situații: evaluarea stării de sănătate în cazul pacienților care prezintă dureri toracice precordiale care apar la efort; în diagnosticarea anginei pectorale stabile; în cazuri de angină pectorală care se agravează;

în evaluarea pacienților care au suferit un infarct miocardic; atunci când ecografia cardiacă evidențiază modificări de contracție la nivelul mușchiului cardiac; când apar modificări pe electrocardiogramă.

Taguri articol: sfatul medicului angiograf hipertensiune miocardic simptome

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661398 vizite | 57219 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

48833 vizite | 8982 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17547 vizite | 1787 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431311 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001474 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671639 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661398 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577663 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.