În ce situaţii este recomandat liftingul buzelor. Ce spun specialiştii
Sursa de Sănătate logo
Pentru ea

57 vizite

27-01-2025

0 comentarii

În ce situaţii este recomandat liftingul buzelor. Ce spun specialiştii

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Liftingul de buză superioară este o procedura chirurgicală prin care se obține efectul de ridicare a buzei superioare. Aceasta este utilizată pentru a reduce lungimea buzei superioare sau pentru a expune mai mult roșul buzei. În urma unei proceduri corect efectuate, se pot obține mai multe beneficii. Potrivit specialiștilor, acest procedeu chirurgical este nedureros, întrucât se efectuează cu anestezie locală. Incizia este ascunsă în pliul natural dintre buza superioară și baza nasului, astfel încât cicatricile nu vor fi vizibile. Practic, se excizează excesul tegumentar de la nivelul buzei, cantitatea de țesut excizat diferind foarte mult de la pacient la pacient. Astfel, după ce este îndepărtat excesul tegumentar, țesuturile subcutanate sunt ancorate și repoziționate cu fire resorbabile, astfel încât efectul de ridicare să fie durabil.

Pentru a asigura succesul intervenției, la final, tegumentul este suturat cu fir neresorbabil întrucât forțele de tracțiune la nivelul plăgii sunt mari. Aceste fire vor fi îndepărtate la un interval de 6-7 zile. În general, au precizat medicii, pacientul candidat pentru o astfel de procedură chirurgicală are distanța de la nas la roșul buzei mult crescută și buza superioară subțiată, fie că este un aspect genetic sau unul dobândit. De multe ori, pacienții au încercat remedierea acestui aspect de „buză căzută” prin tratamente cu acid hialuronic, dar au obținut un aspect de buză groasă și foarte nenaturală.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661367 vizite | 57217 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

47011 vizite | 8705 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17531 vizite | 1785 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431258 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001443 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671633 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661367 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577656 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.