Încercaţi laptele de orez sau migdale! Este delicios şi sănătos
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

345 vizite

26-11-2020

0 comentarii

Încercaţi laptele de orez sau migdale! Este delicios şi sănătos

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Dacă v-aţi decis să încercaţi un sortiment de lapte nou, atunci trebuie, neapărat, să testaţi gustul laptelui de soia, de orez sau de migdale. Specialiştii spun că laptele organic este definit ca fiind laptele de la vacile care nu au fost tratate cu hormoni sintetici de creştere sau antibiotice. Aceste vaci sunt ţinute într-un mediu natural şi hrănite exclusiv cu furaje ecologice cu timp lung de păşunat.

Un studiu american arată că laptele organic este bogat în acizi graşi esenţiali omega 3, antioxidanţi şi vitamina E, care ajută la combaterea infecţiilor. Totodată, se crede că acizii graşi esenţiali omega 3 oferă protecţie împotriva afecţiunilor cardiace coronariene.

Unul dintre marile avantaje ale laptelui organic, în comparaţie cu laptele obişnuit, este că vacile sunt hrănite pe păşuni naturale, iarba nefiind stropită cu fertilizante sau pesticide. Prin urmare, persoanele care consumă lapte organic nu sunt supuse riscului ingerării acestor chimicale dăunătoare.

În plus, spre deosebire de laptele de origine animală, laptele vegetal nu conţine cazeină, grăsimi animale sau lactoză, ci grasimi de origine vegetală, nesaturate şi zaharuri care trebuie eliminate în timpul procesului de fabricare al laptelui. Deşi nu oferă aceleaşi beneficii nutriţionale ca şi laptele de soia (ce conţine o cantitate însemnată de proteine), laptele de orez conţine multe vitamine şi minerale esenţiale pentru o bună sănătate.

Ca urmare, o singură ceaşcă de lapte de orez conţine 30% din necesarul de calciu şi 15% din necesarul de fosfor. Aceste două minerale sunt importante pentru dezvoltarea şi întărirea sistemului osos. La rândul lui, laptele de migdale, la fel ca laptele de soia, reprezintă o alternativă sănătoasă la laptele de vacă din comerţ, fiind o băutură delicioasă, bogată în proteine, acizi graşi omega 3, vitamina E, zinc, magneziu, potasiu şi fier.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660313 vizite | 17489 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7626 vizite | 697 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

9051 vizite | 582 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429154 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000161 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671438 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660313 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577341 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.