Incidente cu adulţi sau copii. Cum opriți sângerările nazale
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

734 vizite

10-01-2020

0 comentarii

Incidente cu adulţi sau copii. Cum opriți sângerările nazale

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Tuturor ni se întâmplă să ne curgă sânge din nas, iar copiii se confruntă şi mai des cu această situaţie, din cauza faptului că se agită, se lovesc etc. Indiferent care ar fi cauza, nu vă panicaţi şi încercaţi să vă trataţi acasă. Medicii spun să apelaţi la un specialist numai dacă sângerarea este mare şi nu se opreşte.

„Totuşi, fiţi atenţi despre ce tip de sângerare este vorba, pentru că sângerările nazale pot ascunde uneori boli grave, din categoria celor autoimune sau hepatice”, atenţionează dr. Manuela Trandafir.

Ea spune că sângerarea nazală sau epistaxisul poate avea trei cauze, iar prima dintre acestea este traumatismul. A doua cauză poate ascunde o afecţiune metabolică, iar cel mai adesea este vorba de hepatite, ciroze sau tumori. O altă afecţiune care se manifestă adesea prin epistaxis este leucemia.

Aşa că, atunci când sângerările nazale au loc des, nu mai staţi, mergeţi la un specialist. Trebuie să ştiţi şi că sângerarea nazală este ca o supapă de siguranţă, dacă se poate spune aşa. Astfel, atunci când tensiunea de la nivelul capului depăşeşte un anumit nivel, epistaxisul permite să iasă suprapresiunea, astfel încât să nu pleznească vasele de sânge. Aşa se întâmplă, de exemplu, în cazul durerilor de cap urmate de sângerările nazale.

Cum opriţi aceste sângerări? Luați o bucată de vată sau orice tip de material steril, introduceți-o într-o soluţie specială şi apoi puneți-o în nas. Imediat după aceea, apăsați cu degetul pe rană și ţineți aşa aproximativ cinci minute, după care scoateți vata din nas.

Pentru că foarte multe persoane au tendința de a sta cu mâna ridicată şi capul pe spate, dr. Trandafir le recomandă acestora să nu mai facă acest lucru, pentru că, în acest caz nu se produce decât o relaxare a sistemului cardiovascular.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661553 vizite | 57221 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

69760 vizite | 12045 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17810 vizite | 1809 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431979 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001826 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671683 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661553 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

578234 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.