Indiferent de vârstă, copiii au nevoie de afecţiune
Sursa de Sănătate logo
Părinţi

2146 vizite

22-12-2019

0 comentarii

Indiferent de vârstă, copiii au nevoie de afecţiune

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Deşi cei mici se simt cel mai bine în braţele părinţilor, foarte mulţi adulţi au impresia că îi răsfaţă prea mult dacă îi îmbrăţişează şi îi sărută prea des. Adevărul pe care părinţii trebuie să-l ştie, însă, este că orice copil se naşte cu nevoia de a fi iubit de părinţii săi, iar această nevoie o simte la orice vârstă. Chiar dacă creşte, copilul îşi va dori mereu să simtă afecţiunea părinţilor săi.

„Nevoia de a fi îmbrăţişat şi alintat începe cu mult mai devreme decât ne imaginăm. Nu mai spun că dorinţa de a ţine copilul în braţe cât mai mult timp în primul său an de viaţă este de o importanţă majoră pentru dezvoltarea sa echilibrată şi formarea caracterului său viitor. Desigur, în cazul în care copilul nu primeşte suficient contact la nivel de piele cu părinţii săi, va avea tendinţa să fie introvertit şi lipsit de încredere în sine mai târziu în viaţa sa de adult. Ca urmare, chiar dacă un copil nu cere în mod direct să fie îmbrăţişat, asta nu înseamnă că nu are această nevoie. Spre exemplu, în uterul mamei, lichidul amniotic atinge fiecare parte din corpul celui mic, aceasta este originea nevoii de atingere, indiferent de vârsta omului”, a declarat dr. Elena Stoenescu, medic de familie.

Comentează aici

Articole recomandate

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

201814 vizite | 92517 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

387514 vizite | 48305 comentarii

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

58968 vizite | 47186 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1381441 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

972336 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

647497 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

560539 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

498555 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.