Infecţie urinară sau vaginală? Nu vă mai trataţi singure!
Sursa de Sănătate logo
Boli şi afecţiuni

1853 vizite

30-01-2016

0 comentarii

Infecţie urinară sau vaginală? Nu vă mai trataţi singure!

Articol publicat de Andreea Alexandra Zamfir

Infecţiile urinare le afectează în principal pe femei, majoritatea confruntându-se la un moment dat în viaţă cu o astfel de problemă. Pe de altă parte, infecţiile vaginale sunt la rândul lor destul de frecvente, iar simptomele celor două afecţiuni sunt asemănătoare, astfel încât pot fi confundate uşor.

Durerile la urinare, numitorul comun
În primul rând, trebuie stabilit că cele două infecţii sunt total diferite prin cauzele şi localizarea lor. Infecţia urinară afectează tractul urinar şi este adesea cauzată de pătrunderea în uretră a germenilor din flora intestinală. „Femeia are uretra de doar doi centimetri, ceea ce o predispune la infecţii urinare frecvente”, declară prof. univ. dr. Viorel Tode, medic primar urologie.
Infecţiile vaginale sunt cauzate de vaginozele bacteriene, candidozele sau infecţiile cu Trichomonas. Acestea se manifestă prin secreţii vaginale schimbate din punct de vedere al mirosului, culorii şi cantităţii, prurit, dureri în timpul actului sexual şi la urinare.
În acelaşi timp, semnul cel mai evident care indică prezenţa infecţiei urinare îl reprezintă durerile la urinare. Alte simptome ale infecţiei urinare includ micţiuni frecvente şi dureri în partea inferioară a abdomenului.

Mergeţi la spital, nu la farmacie!
Majoritatea femeilor care se confruntă fie cu o infecţie urinară, fie cu o infecţie vaginală, preferă să ignore simptomele, iar când devin supărătoare sau chiar insuportabile, aleg să se trateze singure.

„Pentru depistarea infecţiei urinare şi stabilirea tratamentului corect este nevoie de urocultură. De asemenea, secreţiile vaginale trebuie supuse unui examen citobacteriologic. Multe femei se confruntă cu infecţii vaginale cronice, cu Trichomonas şi Chlamydia, care pot duce la sterilitate şi chiar la formaţiuni tumorale dacă nu sunt depistate şi tratate la timp”, atenţionează medicul urolog.

Astfel, dacă prezentaţi unui dintre simptomele infecţiei urinare sau vaginale, prezentaţi-vă la medic, nu la farmacist. Infecţiile pot fi confundate uşor, iar un tratament necorespunzător va prelungi şi chiar agrava simptomele.

Taguri articol: boli şi afecţiuni germeni urina urologie infecţiei infecţie urinară secreţii

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

658492 vizite | 15598 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7533 vizite | 623 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

8952 vizite | 531 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429101 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000149 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671437 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

658492 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577339 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.