„Infecţiile urinare, care ajung la rinichi, sunt extrem de grave”
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

1606 vizite

07-08-2017

0 comentarii

„Infecţiile urinare, care ajung la rinichi, sunt extrem de grave”

Inflamarea unui rinichi, mai rar a ambilor rinichi, din cauza infecţiilor urinare grave, repetate, se numeşte pielonefrită, spun medicii specialişti. Cel mai des, aceste infecţii care duc ulterior la pielonefrită se produc din cauza unor bacterii, precum E-Coli. Această afecţiune debutează brusc, cu febră mare, peste 38 grade Celsius, stare generală de rău, dureri în zona rinichiului afectat, frisoane, micţiuni frecvente, cu usturime la evacuarea urinei şi chiar cu sânge. Alături de aceste simptome mai pot apărea vărsături şi diaree, iar copiii afectaţi se plâng de dureri abdominale acute. Dacă nu este tratată la timp şi corespunzător, această afecţiune poate duce la şoc septic şi deces.

„Când un pacient acuză simptomele specifice pielonefritei, i se fac nişte analize pentru confirmarea diagnosticului, precum analiza sangvină, sumarul de urină, urocultura. Odată ce diagnosticul a fost confirmat, tratamentul trebuie început cât mai repede. În cazul în care pacientul este copil, femeie gravidă, sau dacă este în faza de septicemie, spitalizarea este obligatorie, pentru a putea fi ţinut sub observaţie. Altfel, tratamentul cu care se tratează pielonefrita este pe bază de antibiotice, intravenos sau oral. Infecţiile urinare care ajung la rinichi sunt extrrem de grave, deoarece pot provoca daune ireversibile”, explică prof. univ. dr. Viorel Tode, specialist urolog.

Atenţie, după tratament, unele analize, precum urocultura, trebuie repetate. Persoanele care sunt predispuse în a face infecţii urinare, trebuie să discute cu medicul curant pentru a învăţa metode de prevenire a acestora, cu scopul de a evita complicaţiile.

Taguri articol: sfatul medicului simptome antibiotice diagnostic

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661374 vizite | 57217 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

47327 vizite | 8781 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17539 vizite | 1786 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431270 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001445 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671637 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661374 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577657 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.