Insuficiența mitrală, afecțiunea care îți poate provoca dureri în piept și oboseală
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

50 vizite

26-01-2024

0 comentarii

Insuficiența mitrală, afecțiunea care îți poate provoca dureri în piept și oboseală

Articol publicat de RIDICHE PETRUŢA

Dacă te confrunți cu dificultăți în respirație, dureri în piept, oboseală, palpitații sau umflarea picioarelor, trebuie să știi că acestea pot fi semne și simptome ale unei boli a valvelor cardiace. Afecțiunea este numită insuficiență mitrală, incompetență mitrală sau regurgitare mitrală.

Potrivit specialiștilor, insuficiența mitrală reprezintă o afecțiune în care valva mitrală nu se mai închide normal, iar o parte din sângele care ajunge în ventriculul stâng se întoarce înapoi în atriul stâng. Dacă nu este tratată corespunzător în timp util, această afecțiune poate duce la complicații grave, precum insuficiența cardiacă ori fibrilația atrială. Tocmai din acest motiv, medicii recomandă un consult de cardiologie de îndată ce apar primele semne și simptome. Astfel, în urma unor analize și investigații specifice, specialistul va putea stabili diagnosticul corect și poate recomanda tratamentul adecvat.

Pentru diagnosticul bolii, după anamneză și un examen clinic amănunțit, medicul cardiolog poate recomanda o serie de investigații. Este vorba despre o electrocardiogramă (EKG), care măsoară activitatea electrică a inimii cu ajutorul unor electrozi plasați la nivelul pielii, sau o ecocardiografie, care poate stabili și gradul de insuficiență mitrală: ușoară, moderată sau severă. În același timp, specialistul mai poate solicita și efectuarea unei radiografii toracice, care poate depista o inimă mărită sau prezența lichidului la plămâni. Se vor mai efectua, de asemenea, un examen CT toracic, un RMN sau o procedură de cateterism cardiac, atunci când alte investigații nu au furnizat informații clare. După stabilirea diagnosticului, pacienții cu regurgitare mitrală vor primi tratamentul indicat. Tratamentul poate fi medicamentos, intervențional sau chirurgical.

Taguri articol: sfatul medicului cardiologie ecocardiografie ekg

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661359 vizite | 57216 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

45882 vizite | 8507 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17526 vizite | 1785 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431230 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001425 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671632 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661359 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577655 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.