Întărirea muşchilor abdominali, pentru o naştere mai uşoară
Sursa de Sănătate logo
Sarcina

2516 vizite

07-03-2017

0 comentarii

Întărirea muşchilor abdominali, pentru o naştere mai uşoară

O musculatură abdominală puternică ajută la menţinerea unei posturi corecte, la evitarea durerilor de spate, la expulzia mai uşoară a bebeluşului, dar şi la refacerea mai uşoară a siluetei, după naştere.

Liliana Tudose, specialist în alăptare şi educator prenatal, afirmă: „Există patru straturi de muşchi abdominali care susţin abdomenul.Uterul în creştere întinde aceşti muşchi, însă multe exerciţii abdominale, făcute de femeile care nu sunt gravide, sunt potenţial riscante pentru gravide, în special în ultimele luni de sarcină. Pentru a evita suprasolicitarea musculaturii abdominale şi a spatelui în ultimele luni de sarcină, femeile însărcinate nu trebuie să facă ridicări ale picioarelor, abdomene cu ridicări sau lăsări pe spate ale trunchiului”.

În exerciţiul care condiţionează muşchii abdominali, fără a provoca o solicitare excesivă este balansul pelvian. Acesta întăreşte musculatura abdominală, îmbunătăţeşte postura şi ameliorează durerile de spate.

„Exerciţiul poate fi efectuat în diverse poziţii: culcată pe spate, în patru labe sau stând în picioare. Poziţia «culcată pe spate» poate fi mai uşoară, dar poate provoca ameţeli în ultimele luni de sarcină. După ce se învaţă exerciţiul, se pot folosi celelalte poziţii până la naştere.Se pot face 10 exerciţii de balans pelvian în fiecare zi. În timpul exerciţiului, gravida trebuie să stea culcată pe spate cu genunchii îndoiţi şi tălpile lipite de podea. Regiunea lombară se lipeşte de podea prin întărirea muşchilor abdominali. Atenţie, nu trebuie să împingă cu picioarele şi nici să încordeze fesele pentru a se balansa pelvisul. Musculatura abdominală trebuie menţinută întărită, în timp ce se numără până la cinci, expirând în acest timp. Relaxare 5-10 minute, apoi repetare. Pentru a se verifica corectitudinea exerciţiului, se aşează mâna sub regiunea lombară, în timp ce este balansat pelvisul. Gravida va simţispatele cum apasă pe mână”, explică specialistul.

Dacă intervine ameţeala, gravida se poate întoarce pe o parte. Poziţia „culcatăpe spate” trebuie folosită numai la începutul sarcinii sau câtă vreme se învaţă balansul pelvian.

Taguri articol: sarcina liliana tudose bebe alăptare gravide

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660619 vizite | 32388 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

8658 vizite | 1245 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

10144 vizite | 1092 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429324 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000222 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671457 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660619 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577350 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.