Intervenții care ajută la ameliorarea durerii sau corectarea unei deformări a picioarelor
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

326 vizite

17-03-2023

0 comentarii

Intervenții care ajută la ameliorarea durerii sau corectarea unei deformări a picioarelor

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

În unele situații, medicii recomandă efectuarea unei artrodeze a piciorului, care este o intervenție chirurgicală în care cele două piese osoase care alcătuiesc articulația sunt fuzionate sau fixate definitiv. Scopul este ameliorarea durerii sau corectarea unei deformări a membrului. Potrivit specialiștilor, fracturile cu un proces slab de vindecare, artrita reumatoidă și infecțiile sunt principalele cauze ale deformării și durerii în această regiune anatomică, iar în cazul particular al gleznei, opțiunile sunt proteza articulară sau artrodeza. A doua opțiune are prioritate, deoarece are rezultate previzibile, iar complicațiile sunt mai puține. Intervenția chirurgicală este efectuată atunci când metodele nechirurgicale de corectare a problemei nu au dat randament.

Artrodeza se efectuează într-o sală de operație, sub anestezie generală sau rahidiană. Intervenția presupune rezecția cartilajelor articulare, iar acest lucru permite contactul direct între cele două suprafețe osoase. Apoi, se folosește o metodă specială pentru a menține țesuturile dure fixe. Practic, cartilajul protejează articulația, acționând ca un amortizor. Ca urmare, rezecția cartilajului articular nu este altceva decât îndepărtarea cartilajului, a membranei sinoviale și a capsulei acesteia. Pentru a fuziona oasele, se pot folosi șuruburi (lungi sau scurte), plăci sau bare de oțel. După artrodeza piciorului, articulațiile au nevoie de 8 - 16 săptămâni pentru a fuziona complet. Apoi, este necesar un tratament de reabilitare prin kinetoterapie.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660357 vizite | 19087 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7713 vizite | 762 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

9147 vizite | 655 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429176 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000164 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671440 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660357 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577342 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.