Investigaţia care poate salva nou-născuţii prematur de complicaţiile neurologice
Sursa de Sănătate logo
Bebe

3211 vizite

06-05-2016

0 comentarii

Investigaţia care poate salva nou-născuţii prematur de complicaţiile neurologice

Articol publicat de Vali PAPATANASIU

Ecografia craniană (transfontanelară) la bebeluşi este o metodă de diagnosticare a unor afecţiuni grave ale creierului, neinvazivă şi lipsită de riscuri. Investigaţia poate salva viaţa bebeluşilor născuţi prematur, deoarece riscul de hemoragii cerebrale este crescut la aceştia.

Există situaţii în care investigaţia este recomandată şi copiilor născuţi la termen.

„Ecografia craniană se efectuează la bebeluşi înainte de vârsta de şase luni, perioadă în care fontanela este suficient de mare încât să permită o bună vizualizare a creierului şi este recomandată atunci când medicul este îngrijorat că cel mic ar putea avea probleme neurologice. Bebeluşii prematuri au întotdeauna indicaţie de efectuare a ecografiei transfontanelare, pentru a fi identificate, din timp, eventuale complicaţii neurologice”, declară specialiştii Spitalului privat Isis.

Investigaţia este indicată de medicul specialist, dacă acesta remarcă o creştere accelerată a capului, dacă apar tumori sau chisturi intra-craniene, dacă fontanela este bombată sau dacă bebeluşul manifestă simptome neurologice.

„Părinţii trebuie să ştie că nu sunt necesare pregătiri speciale înainte de efectuarea ecografiei. Copilul va sta culcat pe spate, pe burtă sau în şezut. Medicul imagist va aplica pe creştetul capului copilului un gel special care facilitează transmiterea undelor sonore, apoi sonda ecografică. Examinarea poate dura 15-30 de minute, iar medicul va salva şi fotografii surprinse pe monitorul ecografului”, explică specialiştii Isis.

La finalul consultaţiei, medicul va întocmi un raport medical care va evidenţia aspectele semnalate în timpul efectuării investigaţiei, iar în funcţie de acestea, va lua măsuri în conformitate cu rezultatul investigaţiei.
Pentru mai multe informaţii, vă este pus la dispoziţie numărul de telefon al Spitalului privat Isis: 0747.474.747.

Taguri articol: bebe bebe e bolnav ecografie neonatologie

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

659113 vizite | 16100 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7566 vizite | 647 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

8974 vizite | 541 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429114 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000150 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671438 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

659113 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577340 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.