La medic! Când suntem puşi să achităm nota de plată
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

3472 vizite

23-10-2015

0 comentarii

La medic! Când suntem puşi să achităm nota de plată

Articol publicat de Andreea Năstase

Deşi în baza asigurării de sănătate pacienţii beneficiază de servicii medicale şi tratamente compensate sau gratuite, există şi servicii care nu sunt decontate din Fond, contravaloarea acestora fiind suportată de asigurat sau de la bugetul de stat, altul decât cel destinat asigurărilor sociale.

De exemplu, procesul de fertilizare in vitro sau asistenţa medicală la cerere, inclusiv pentru serviciile solicitate în vederea expertizei capacităţii de muncă, a încadrării şi reevaluării gradului de handicap, serviciile medicale acordate în caz de boli profe-sionale, accidente de muncă şi sportive, asistenţa medicală la locul de muncă, asistenţa medicală a sportivilor, unele servicii medicale de înaltă performanţă, unele servicii de asistenţă stomatologică, corecţiile estetice efectuate persoanelor cu vârsta peste 18 ani, cu excepţia reconstrucţiei mamare prin endo-protezare în cazul intervenţiilor chirurgicale oncologice.

Tot în această categorie intră şi contravaloarea unor materiale necesare corectării văzului şi auzului sau anumite proceduri de reabilitare medicală, precum şi serviciile de planificare familială.

Taguri articol: stiri medicale medicina de familie sfatul medicului asigurare de sanatate

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

494048 vizite | 112831 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

257987 vizite | 92519 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

441344 vizite | 48305 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1420384 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

994078 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

667987 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

575061 vizite

SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei

508033 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.