La MEDSTAR General Hospital, pacienţii sunt trataţi cu echipamente de ultimă generaţie
Sursa de Sănătate logo
Ştiri medicale

3144 vizite

22-03-2017

0 comentarii

La MEDSTAR General Hospital, pacienţii sunt trataţi cu echipamente de ultimă generaţie

Articol publicat de Vali PAPATANASIU

Zilele acestea, 22-25 martie, se desfăşoară a şasea ediţie a zilelor medicale „MEDSTAR General Hospital”, iar anul acesta, tema abordată este una de actualitate, „Medicina bazată pe dovezi”. Evenimentul ştiinţific se desfăşoară la hotel Bulevard şi este organizat în colaborare cu Colegiul Medicilor din România, Colegiul Medicilor Constanţa şi Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii „Ovidius” Constanța.

„Am considerat necesar să abordăm această temă, «Medicina bazată pe dovezi», deoarece, la ora aceasta, dotările spitalelor şi patologia pe care o întâlnim în clinici este foarte diversă. Este necesar să avem posibilitatea de a efectua investigaţii complexe pacientului, fiecare pacient fiind unicat. Profesorii noştri şi tinerii medici au la dispoziţie, în cadrul spitalului nostru, o bază materială foarte bună, modernă. Profesorii lor au fost şi sunt oameni deosebiţi, care s-au implicat în pregătirea lor. Cât despre pacienţi, sperăm să beneficieze din plin de toate aceste realizări”, a declarat dr. Mihaela Buriu, director medical MEDSTAR General Hospital.

Potrivit organizatorilor, cursurile care vor avea loc, în sesiunea de conferinţă, vor aduce în discuţie o mare varietate de teme, de la chirurgie, la medicina internă, cardiologie şi nefrologie, abordând aproape toată patologia pe care medicii specialişti o întâlnesc la această oră. „Sperăm ca toate aceste informaţii şi noutăţi, pe care le vom prezenta aici, să aducă un beneficiu tuturor, atât medicilor cât şi pacienţilor noştri”, a adăugat dr. Mihaela Buriu.

Aparatură medicală de ultimă generaţie

La MEDSTAR General Hospital, pacienţii beneficiază de consultaţii oferite de o echipă de medici foarte bine pregătiţi, care lucrează cu tehnologie de ultimă generaţie, fapt ce ajută foarte mult la diagnosticarea corectă a pacienţilor şi la tratarea acestora. Printre altele, evenimentul are ca scop şi punerea în evidenţă a acestor modalităţi moderne de diagnosticare şi tratare a pacienţilor.

„Acest eveniment este tradiţional pentru MEDSTAR General Hospital. Este un eveniment ştiinţific important, pentru că la MEDSTAR lucrează foarte mulţi medici de renume, este o clinică cu experienţă, cred că anul acesta serbăm 9 ani de la înfiinţare. Această manifestare anuală o realizăm cu plăcere şi implicare şi ne susţin şi colegii de la diversele firme care vin şi care ne asigură tot ceea ce înseamnă logistică în MEDSTAR, ca echipament de ultimă generaţie, dar şi colegii, medici de familie, medici specialişti, din toate specialităţile pe care le avem. Sunt convins că şi anul acesta va fi o manifestare de succes”, a declarat dr. Daniel Costea, medic primar, chirurgie generală.

Prima parte a cursului, cancerul de rect

Evenimentul a debutat prin abordarea unei afecţiuni care pare să afecteze tot mai multe persoane, cancerul de rect.

„Vorbim despre cancerul de rect pentru că se constată o creştere a frecvenţei a acestui tip de cancer. El ocupă primul loc între cancerele digestive, în lume. În România, cancerele de colon şi de rect sunt pe locul doi la femei, după cancerul de sân, şi pe locul trei la bărbaţi, după cancerul pulmonar şi de prostată. Sunt multe cauzele ale creşterii cazurilor. În oncologie, în mod special, nu există o cauză directă, există o multitudine de factori care concură la apariţia bolii. Nici medicina nu a evoluat suficient cât să se găsească cauză bolilor oncologice, altfel s-ar găsi şi remediul. Nu avem un remediu din cauza faptului că nu avem certitudinea cauzei. Un lucru este cert, tratamentul este eficient, dacă se face în fazele incipiente ale bolii şi nu în stadiile avansate, aşa cum se întâmplă în Dobrogea şi în toată România, din păcate pierdem timp util. La nivelul judeţului nostru, incidenţa afecţiunii este foarte mare, greu de cuantificat care sunt cauzele predilecte, însă bănuim că acestea pot fi: excesul de detergenţi, insuficienţa educaţiei medicale în privinţa alimentaţiei etc.”, a declarat prof. univ. dr. Iusuf Timurlenc, medic primar, chirurgie generală.

Taguri articol: stiri medicale prostată cardiologie nefrologie echipamente oncologie chirurgie colaborare medstar general hospital mihaela buriu cancer boli

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

655718 vizite | 13346 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7433 vizite | 546 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

8847 vizite | 458 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429036 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000139 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671432 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

655718 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577338 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.