Lactaţia după înţărcarea copilului, periculoasă?
Sursa de Sănătate logo

1iuniemedicul-1338560912

1iuniemedicul-1338560912
Familie

3078 vizite

07-06-2012

0 comentarii

Lactaţia după înţărcarea copilului, periculoasă?

Articol publicat de Florica ZDRU
Am alăptat opt luni de zile, iar acum bebele meu are zece luni şi o săptămână. M-am trezit cu un fel de lactaţie la sâni şi nu ştiu dacă aşa e normal după înţărcare. Ce trebuie să fac, cum să stopez? Când am înţărcat, doctorul mi-a recomandat un medicament, dar nu l-am luat” - Maria V. Că laptele de mamă este mană cerească pentru copil o ştie toată lumea, tocmai de aceea mamele ar trebui să facă tot ce depinde de ele pentru a-şi alăpta pruncul măcar până la împlinirea vârstei de şase luni. Totuşi, potrivit explicaţiilor dr. Chiraţa Blacioti, medic primar pediatru în cadrul Clinicii Homeomed, când secreţia de lapte apare după ce mama a înţărcat copilul sau în afara perioadei de sarcină sau de lăuzie, acest tip de secreţie este considerat unul anormal. Având în vedere situaţia, medicul vă recomandă să luaţi legătura de urgenţă cu un specialist endocrinolog, care va putea face analiza laptelui prin metodele consacrate. Totul, din cauză că exceptând perioadele normale de alăptare sau cele prezentate mai sus, acest fel de lactaţie ar putea să conţină, în afară de apă şi celule de grăsime şi celule canceroase. Important! În situaţia când, după jumătate de an de la înţărcarea copilaşului, femeia mare are secreţie, trebuie să facă acelaşi lucru, adică să se prezinte la endocrinolog. Stimată doamnă, specialista ne-a confirmat că, la înţărcarea pruncului, ginecologul poate să prescrie un medicament pentru blocarea centrilor nervoşi care dau sem-nalul de secreţie a laptelui.
Taguri articol: familie ingrijirea copilului

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660457 vizite | 24061 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7995 vizite | 915 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

9456 vizite | 805 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429245 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000191 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671450 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660457 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577343 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.