Lecţii pentru "viitorii doctori" oftalmologi, la Mrini Eye Hospital
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

3058 vizite

22-04-2016

0 comentarii

Lecţii pentru "viitorii doctori" oftalmologi, la Mrini Eye Hospital

Vineri, în cadrul Mrini Eye Hospital, câteva clasede elevi constănţeniau avut ocazia să participela un eveniment inedit, organizat de conducereaşi cadrele medicaleale celui mai mare spital oftalmologic dobrogean.


Evenimentul a fost organizat în cadrul programului „Şcoala Altfel” şi a avut ca scop să-i familiarizeze pe copii cu domeniul oftalmologic şi să îi informeze cu privire la metodele de protecţie a ochiului, un organ extrem de important pentru noi toţi.
După prezentarea elaborată de dr. Fildis Mrini, elevii au vizitat clinica, iar medicii specialişti i-au învăţat ce înseamnă sănătatea ochiului şi cât de important este să avem grijă de ochii noştri.


Cadrele medicale i-au învăţat pe copii să privească printr-un microscop, pe care l-au şi testat, şi i-au îmbrăcat pe aceştia cu echipamente sterile pentru a putea vizita sala de operaţii şi să vadă instrumentarul folosit în cadrul unei operaţii.
Medicii au avut grijă ca informaţiile să le fie prezentate celor mici într-o manieră plăcută şi practică, pe înţelesul lor.


„Le-am explicat cum să aibă grijă de ochii lor şi de ochii familiei lor. Este extrem de important să ştie cum să reacţioneze în cazul în care ceva străin ajunge la nivelul ochiului, să nu se impacienteze şi că există soluţii, în caz de accidente să meargă de urgenţă la medic. Ochiul este un organ sensibil şi foarte important chiar dacă, poate, nu ne dăm seama la timp. Controlul oftalmologic la copii se face cât mai devreme, în jurul vârstei de 3 ani, dar, în general, se poate consulta copilul din prima zi de viaţă”, a declarat dr. Fildis Mrini, medic oftalmolog.


Specialiştii sunt de părere că fiecare părinte ar trebui să meargă cu copilul la medicul oftamolog pentru a-i face o con-sultaţie preventivă, deoarece unele proble-me trebuie identificate din timp.


„Dacă cel mic are probleme oculare tratamentul se face în funcţie de patologia care este descoperită. În caz de trauma-tisme, copilul se internează, pentru a putea fi ţinut sub supraveghere de către medicul specialist”, a declarat dr. Hicham Mrini, medic specialist oftalmolog.


Micii învăţăcei la „ora medicală“


Elevii au urmărit cu interes prezentarea făcută de dr. Fildis Mrini sub suprave-gherea atentă a cadrelor didactice care i-au însoţit. Astfel, aceştia au aflat că în jurul lor, atât la şcoală cât şi în locurile publice sunt foarte multe pericole şi obiecte, banale pentru ei, care pot dăuna ochilor şi care le pot provoca traumatisme grave.


„Am aflat cum să ne protejăm ochiul şi ce măsuri să luăm în momentul unui accident. La lecţia de prim ajutor am învăţat că trebuie să ne spălăm cu atenţie pe ochi, ca nu trebuie să facem mişcări bruşte sus-jos şi mai ales, să mergem la doctor pentru consult. Mi se pare destul de greu să faci o operaţie pe cornee, dar e destul de interesant”, a declarat Vlad, unul din elevii prezenţi la eveniment.
Acesta a ţinut să precizeze că nu ar opta pentru medicină oftalmologică, pe viitor, deoarece i se pare foarte greu să faci intervenţii chirurgicale.


Tinerii învăţăcei au primit sfaturi despre cum să se ferească de pericole, astfel au aflat că instrumentele de la ora de mate-matică, precum şi substanţele folosite în laboratorul de chimie şi fizică trebuie folo-site cu mare grijă pentru că accidentele care le includ pot duce chiar la pierderea vederii sau a ochiului.


„Consider că de la o vârstă fragedă, copiii noştri pot avea probleme cu ochişorii, iar aceştia trebuie să înveţe de mici că trebuie să meargă în vizită la medic, cu curaj, şi că nu li se poate întâmpla nimic grav acolo. Unii copii au mici probleme pe care părinţii nu le constată din timp şi când ajung la medic, uneori, problemele pot fi mult mai grave”, a declarat Cristina Gîlă, profesor la Colegiul Naţional „Constantin Brătescu”, unul dintre îndrumătorii elevilor.

Taguri articol: sfatul medicului mrini dr. hicham mrini

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661379 vizite | 57217 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

47511 vizite | 8803 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17541 vizite | 1786 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431279 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001452 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671637 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661379 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577658 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.