Lipsa somnului ne influenţează comportamentul
Sursa de Sănătate logo

Sursa foto Live Science

Sursa foto Live Science
Sfatul medicului

655 vizite

02-10-2020

0 comentarii

Lipsa somnului ne influenţează comportamentul

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Rutina de zi cu zi ne omoară. Ce-i mai rău este că, de foarte multe ori, aceasta nu ne lasă timp să ne odihnim suficient. Din păcate, dacă nu ne odihnim suficient, putem experimenta următoarele simptome: dispoziţie proastă, capacitate mai mică de a face faţă frustrării, lipsă de concentrare, nelinişte şi stare de iritabilitate. În afară de aceste manifestări, pot apărea probleme de memorie şi multe altele.

Potrivit dr. Sanda Iacob, pe lângă aceste consecinţe, anumite studii evidenţiază faptul că există o relaţie clară între numărul orelor de somn sau odihnă şi calitatea vieţii. Fără îndoială, ştiţi deja toate aceste lucruri, nu mai este nevoie să vi le spunem.

Totuşi, uneori, rutina de lucru sau de studiu nu vă lasă suficiente ore în zi pentru a vă odihni în mod optim. Ce puteţi face pentru a schimba acest lucru? Cercetările efectuate pe acest subiect indică faptul că, atunci când experimentăm oboseala mintală, putem avea sentimente de eşec, lipsă de speranţă şi neputinţă, precum şi stimă de sine scăzută, nelinişte şi incapacitatea de concentrare. În ceea ce priveşte oboseala fizică, aceasta poate duce la dureri de cap şi tulburări osteoarticulare, precum şi la tulburări de somn.

Desigur, acest lucru influenţează comportamentul, deoarece persoana obosită poate alege să consume cafea sau alte stimulente în exces. În plus, oboseala poate duce la performanţe slabe la nivel personal şi profesional. De asemenea, ar putea provoca conflicte în sfera interpersonală, fie în mediul familial, fie în cel de lucru.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660348 vizite | 18729 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7691 vizite | 743 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

9134 vizite | 644 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429171 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000162 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671440 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660348 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577341 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.