Loviturile puternice în cot determină inflamarea bursei
Sursa de Sănătate logo
Sănătate

642 vizite

13-08-2020

0 comentarii

Loviturile puternice în cot determină inflamarea bursei

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Nu ştiţi ce sunt bursele? Vă explică specialiştii: bursele sunt nişte săculeţi care acţionează ca nişte perniţe de alunecare între oase şi ţesuturile moi. Aceşti săculeţi conţin o cantitate mică de lichid şi la nivelul cotului permit pielii să se mişte liber pe osul subiacent. Dacă aceasta se inflamează, în săculeţ se va acumula o cantitate mai mare de lichid, luând astfel naştere bursita. Dr. Robert Apostolescu afirmă că bursita de cot, de exemplu, poate avea mai multe cauze, printre care traumatismul. „O lovitură puternică în cot, poate determina inflamarea bursei, cu producerea de lichid în exces. Apoi, «statul în cot» pe suprafeţe dure, timp îndelungat, poate cauza inflamarea bursei. De asemenea, profesiile ce presupun statul pe coate timp îndelungat cresc riscul de apariţie al bursitei. Desigur, aceasta poate apărea şi în urma unei tăieturi sau a unei înţepături la nivelul cotului, când bacteriile pot pătrunde la nivelul bursei şi provoca o infecţie. Bursa infectată îşi va mări dimensiunile (va produce lichid), pielea cotului va deveni roşie, caldă şi sensibilă la atingere. Dacă infecţia nu este tratată lichidul se poate transforma în puroi”, a subliniat specialistul.

Aşadar, dacă observaţi că aveţi o umflătură în vârful cotului, acesta poate fi primul simptom. Apoi, se instalează durerea, care se accentuează la îndoirea cotului sau la o presiune directă la nivelul asupra bursei inflamate (stat pe cot, palparea bursei etc). Mai grav este că, netratată corespunzător şi în timp util, infecţia poate perfora pielea, se poate răspândi de-a lungul braţului/antebraţului sau poate ajunge în sânge cu efecte mult mai grave.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

659250 vizite | 16221 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7567 vizite | 647 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

8987 vizite | 547 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429118 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000150 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671438 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

659250 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577340 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.