Mama şi copilul, controale medicale amănunţite
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

2256 vizite

27-01-2016

0 comentarii

Mama şi copilul, controale medicale amănunţite

Articol publicat de Andreea Năstase

Veşti bune de la Ministerul Sănătăţii! Unul dintre principalele obiective strategice ale Ministerului Sănătăţii pentru acest an este dezvoltarea asistenţei medicale în pediatrie şi pentru nou-născuţi. Iniţiativa prevede dezvoltarea programelor destinate mamei şi copilului, în special pentru asistenţa medicală a nou-născutului prematur - dotarea maternităţilor cu incubatoare.

„În cadrul programelor naţionale existente, vom urmări dezvoltarea programelor destinate mamei şi copilului, printr-o prioritizare a asistenţei medicale dedicate nou-născutului prematur. Se are în vedere modernizarea secţiilor de terapie intensivă neonatală, prin alocarea a minim 3% din bugetul de programe. De asemenea, avem în vedere înfiinţarea unui program de prevenţie în medicina dentară la copii”, a declarat Mihaela Tănase, consilierul ministrului Sănătăţii.

De asemenea, se urmăreşte dezvoltarea sistemului de urgenţe intra-spitaliceşti pentru creşterea calităţii serviciilor de îngrijire a marilor urgenţe în perioada critică şi post-critică.
Tot anul acesta, urmează să fie lansat şi un subprogram nou în cadrul Programului Naţional de Oncologie - Oncologie pediatrică.

Taguri articol: sfatul medicului pediatrie oncologie prematur copilul mama

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

566568 vizite | 145 comentarii

Ce semne îţi arată că ai un ficat bolnav Ce semne îţi arată că ai un ficat bolnav

56438 vizite | 58 comentarii

Cum ştii dacă ai probleme cu glanda tiroidă Cum ştii dacă ai probleme cu glanda tiroidă

43561 vizite | 41 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1428088 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

998601 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671219 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577259 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

566568 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.