Mare atenție cât folosiți obiectele de igienă personală!
Sursa de Sănătate logo

Foto: Dailly Mail

Foto: Dailly Mail
Sfatul medicului

465 vizite

27-07-2020

0 comentarii

Mare atenție cât folosiți obiectele de igienă personală!

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Obiectele de igienă personală trebuie schimbate constant, la un interval de timp, fără să aşteptăm până acestea se învechesc sau emană un miros urât. De exemplu, a precizat dr. Nina Cazacu, prima care ar trebui să fie schimbată cel mai des, la aproximativ două luni, este periuţa de dinţi. În plus, aspectul deteriorat al periuţei ne va arăta foarte clar că trebuie înlocuită.

Folosirea unei periuţe de dinţi uzate nu face altceva decât să provoace şi mai mult tartru. În acelaşi timp, aceasta contribuie la înmulţirea bacteriilor, un motiv în plus pentru ca periuţa de dinţi să fie schimbată.

În cazul prosopului de baie, dacă îl folosiţi un timp îndelungat, fără a-l spăla, acesta poate provoca iritaţii ale pielii şi alergii. De fapt, susţin specialiştii, acesta trebuie schimbat o dată la două-trei zile şi uscat bine la aer, altfel umezeala atrage mucegaiul care se impregnează în ţesătura materialului şi provoacă alergii. La rândul său, buretele de corp trebuie schimbat cel puţin la fel de des ca periuţa de dinţi, în caz contrar, poate provoca diferite erupţii cutanate. În plus, dacă aveţi pielea sensibilă sau diferite afecţiuni dermatologice, este indicată evitarea folosirii unui burete de corp. Pentru evitarea apariţiei mucegaiului, buretele ar trebui uscat, într-un loc ferit de umiditate.

Când vine vorba despre aparatul de ras fără cap detaşabil, nu este indicată folosirea mai mult de două ori a acestui obiect de igienă personală. De ce? Pentru că, dacă folosiţi un aparat cu lame detaşabile, acestea trebuie schimbate destul de frecvent, fără a aştepta ca lamele să se tocească. În același timp, aparatul de ras electric sau pe baterii trebuie curăţat după fiecare utilizare.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660632 vizite | 33349 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

8720 vizite | 1277 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

10302 vizite | 1117 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429344 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000227 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671457 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660632 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577351 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.