Mărirea prostatei - ce recomandă medicul urolog
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

2100 vizite

10-03-2017

0 comentarii

Mărirea prostatei - ce recomandă medicul urolog

Articol publicat de Vali PAPATANASIU

Potrivit prof. dr. Viorel Tode, specialist urolog, măsurile de prevenţie împotriva măririi prostatei pot să nu acţioneze, întrucât, de cele mai multe ori, tumorile benigne nu sunt dependente de influenţele exterioare.

„Este vorba, mai degrabă, de o afectare care apare odată cu înaintarea în vârstă a bărbatului. Întrucât este posibil ca şi greutatea corporală să influenţeze, se recomandă menţinerea unui stil de viaţă sănătos: fără consum de alcool concentrat, cu un aport cât mai mare de substanţe de balast şi multă mişcare în aer liber. Recunoaşterea precoce a bolii prostatei este posibilă numai atunci când bărbatul merge la un consult cât mai devreme. Atât măririle benigne, cât şi cele maligne ale prostatei pot să determine tulburări în stările iniţiale. Întrucât, în ambele afecţiuni, o terapie, pentru a avea succes, trebuie începută cât mai devreme cu putinţă, recunoaşterea bolii depinde foarte mult de precocitatea examinării. Chiar dacă există sau nu tulburări, este necesar, ca după vârsta de 45 de ani, să se meargă periodic la medic, pentru examinarea prostatei”, explică medicul specialist.

Din nefericire, statisticile arată că numai 10-20% dintre bărbaţi apelează la această măsură preventivă, a examinării periodice.

„Prostata este ca o «buturugă» minusculă, care poate afecta viaţa încă din tinereţe: când o uretrită prost tratată (după sfaturile colegilor sau ale prietenilor binevoitori şi nu cele ale medicului dermato-venerolog) se poate complica cu o prostatită, care este mai chinuitoare şi mai dificilă. Dacă doriţi să nu vă supere prostata, acest lucru depinde numai de dumneavoastră. Cu cât veţi efectua examenul de specialitate al prostatei mai precoce, la medicul urolog, cu atât mai repede veţi şti cum să procedaţi, în interesul propriu”, conchide dr. Tode.

Taguri articol: sfatul medicului boli şi afecţiuni urologie boli renale

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660058 vizite | 16909 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7597 vizite | 673 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

9029 vizite | 571 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429144 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000153 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671438 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660058 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577340 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.