Masajul chinezesc. Scapi rapid de stres!
Sursa de Sănătate logo
Remedii naturiste

1405 vizite

14-09-2015

1 comentariu

Masajul chinezesc. Scapi rapid de stres!

Articol publicat de Redactor

Masajul chinezesc este practicat încă din cele mai vechi timpuri în templele budiste, având un rol benefic în reglarea energiilor corpului omenesc în relaxarea trupului, în tratarea, ameliorarea, vindecarea, prevenirea diverselor afecţiuni.

În vechime, formele masajului chinezesc erau efectuate pe tatami (rogojini), într-o încăpere luminată, aerisită şi decorată cu aranjamente florale (ikebana), precum şi o muzică de relaxare a mentalului psihicului şi tuturor centrilor nervoşi.

Camera trebuie să aibă o temperatură potrivită, iar luminile difuze şi lumânările parfumate dau o notă aparte şi un plus de relaxare mentală, psihică, energetică în timpul masajului. Înainte de masajul chinezesc, ca de altfel înainte de toate masajele corporale, se recomandă efectuarea unui duş; astfel, porii pielii se deschid, iar efectul masajului este mai amplu.Masajul se efectuează cu uleiuri aromate din plante sau cu diverse creme. Masajul chinezesc are două forme, două tehnici terapeutice chinezeşti.

Prima, Tui-Na, constă într-o varietate de presiuni repetitive aplicate cu pumnii, degetele, genunchii, coatele. Se efectuează pe trasee energetice meridiane sau diverse puncte din anumiţi centri nervoşi. Se poate lucra şi la nivelul musculaturii pe fiecare muşchi în parte. Această primă formă este efectuată în ameliorarea, tratarea şi vindecarea diverselor afecţiuni.

A doua metodă, Zhi Ya, este o metodă de stretching pasiv, aplicată prin forme „în cute” şi presiuni la nivelul punctelor de presopunctură, şi era folosită specific masajului de relaxare, detensionare şi prevenire a diverselor afecţiuni.

Iată care sunt beneficiile masajului chinezesc: tratează diverse nevralgii, migrene, dureri cervicale, lombare, articulare • reduce tensiunea musculară • combate durerile de cap • elimină toxinele din corp • îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi a limfei • creşte mobilitatea articulaţiilor • reduce stresul fizic şi mental • scade anxietatea • înlătură problemele legate de somn.

Contraindicaţii - în fracturi, luxaţii, răni deschise, varice, hepatite, tuberculoză, cancer.

Centrul Maetrys Med îi aşteaptă pe constănţeni într-un cadru profesionist, echipat cu aparatură de ultimă generaţie. Prin practicarea masajului chinezesc, se urmăreşte restabilirea unui flux armonios al forţei energiei QI prin corp, permiţându-i astfel organismului să se vindece, practic, de la sineîntr-un mod natural. Se recomandă îmbinarea lui cu un tratament la diverse aparate medicale, sporind astfel rezultatele tratamentelor.

Centrul Maetrys Med este situat pe bulevardul Mamaia, nr. 168. Programări se pot face la telefon 0735.880.282 sau 0241.879.466.

Daniel Mancaş, Specialist masaje asiatice - Centrul Maetrys Med

Taguri articol: masaj chinezesc

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

494840 vizite | 112844 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

258225 vizite | 92519 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

441527 vizite | 48305 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1420645 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

994126 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

667991 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

575127 vizite

SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei

508095 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.