Mătreaţa excesivă ridică semne de întrebare. Ce se poate face
Sursa de Sănătate logo

Sursa Academia barbatilor

Sursa Academia barbatilor
Sfatul medicului

502 vizite

02-07-2020

0 comentarii

Mătreaţa excesivă ridică semne de întrebare. Ce se poate face

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Mătreaţa nu este ceva ce ne place, aceasta fiind cea mai des întâlnită problemă a scalpului şi apare la schimbarea compoziţiei chimice a sebumului sau atunci când scalpul elimină grăsime în exces. Aceasta, la rândul ei, se transformă în cojiţe albe, respectiv mătreaţă. Potrivit dr. Mihaela Neagu, mătreaţă avem cu toţii, ea fiind ţesutul mort al scalpului, doar că această cantitate diferă de la o persoană la alta. Spre exemplu, atunci când apare din abundenţă, trebuie să vă ridicaţi un semn de întrebare, pentru că nu este normal ce se întâmplă.

„De regulă, regenerarea ţesutului scalpului are loc între 25 şi 30 de zile, iar exfolierea acestuia se întâmplă neobservată. Cu toate acestea, din diverse motive, sunt cazuri în care regenerarea scalpului are loc la 6-7 zile, ţesutul neavând timp să se descuameze deoarece în următoarele 6-7 zile se repetă procesul şi se formează încă un strat de ţesut. Unul din motivele acestei regenerări rapide este modificarea ph-ului suprafeţei scalpului care duce la iritarea ţesuturilor”, a explicat medicul.

Totodată, funcţionarea proastă a glandelor sebacee care încep să producă prea mult sebum, duce la formarea de coji albe sau gălbui, iar această afecţiune se numeşte seboree grasă. De altfel, există şi seboree uscată, care înseamnă că scalpul nu elimină sebum suficient, iar pielea devine deshidratată şi se exfoliază excesiv. Un păr afectat de o astfel de condiţie este foarte uscat şi se piaptănă greu.Aceste probleme apar, de obicei, din cauza unei dereglări hormonale în organism şi pot fi des întâlnite în perioada pubertăţii.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

658874 vizite | 15907 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7548 vizite | 632 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

8969 vizite | 539 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429105 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000150 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671437 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

658874 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577339 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.