Medici de familie înzăpeziţi. "Nu putem ajunge la pacienţi. Îi consiliem la telefon"
Sursa de Sănătate logo
Medicina de familie

2102 vizite

13-01-2017

0 comentarii

Medici de familie înzăpeziţi. "Nu putem ajunge la pacienţi. Îi consiliem la telefon"

Articol publicat de Vali PAPATANASIU

La Constanţa, sunt mulţi medici de familie înzăpeziţi, astfel încât ei nu pot să facă teren, pentru a ajunge la pacienţii care nu se pot deplasa, mai ales dacă este vorba de cei care locuiesc foarte departe de cabinete.

„Într-adevăr, la pacienţii care stau foarte departe de cabinet nu putem ajunge, însă la cei care locuiesc în vecinătatea cabinetului ne ducem, că nu avem de ales. Ajungem mai greu însă, din cauza condiţiilor meteo. De exemplu, zilele acestea, când a nins foarte mult, am vizitat un sugar. Dar sunt medici care fac naveta în judeţ şi acestora, probabil, le este foarte greu să ajungă, până se mai deszăpezesc drumurile”, a declarat dr. Veronica Chiorniţă, medic de familie.

Aşadar, zilele acestea, cabinetele de familie sunt mai mult goale, deoarece pacienţilor le este greu să ajungă, chiar şi cu transportul în comun. Potrivit medicului de familie, la cabinete ajung mai mult pacienţii tineri, cei care sunt mai în putere. Cât despre bătrâni, acestora le este cel mai greu.

„Solicităm ajutoare, să deszăpezească. Medicii se ajută unii pe alţii, iar mulţi pacienţi sunt consiliaţi telefonic. Interesul este să fie ajutaţi cât mai mulţi, ca să nu se aglomereze Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), că şi acolo medicii sunt depăşiţi de situaţie. Din cauza stratului mare de zăpadă, oamenii nu pot ieşi din case, le este foarte greu să se deplaseze”, spune şi dr. Jenica Arecco.

Taguri articol: medicina de familie cabinete medic medic de familie urgenţe

Comentează aici

Articole recomandate

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

323619 vizite | 48305 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

29797 vizite | 12648 comentarii

„Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?” „Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?”

324727 vizite | 3486 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1343864 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

954032 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

625706 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

550101 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

488718 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.