Medicii avertizează: „Dieta Dukan este periculoasă“
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

4249 vizite

15-10-2015

0 comentarii

Medicii avertizează: „Dieta Dukan este periculoasă“

Articol publicat de Andreea Năstase

Din dorinţa de a avea o siluetă de revistă, multe femei, tinere sau mature, aleg fie să recurgă la diete drastice, fie să înghită „pilule-minune“ de slăbit. Ambele variante sunt aspru criticate de specialişti care susţin că acestea pun în pericol sănătatea pe termen lung.
Pentru un trup „tras ca prin inel” doamnele şi domnişoarele recurg la gesturi dintre cele mai nesănătoase. De la diete draconice, care permit doar câteva fructe şi un iaurt pe zi, şi până la înfometare sau pastile de slăbit, acestea ajung să piardă controlul asupra alimentaţiei şi să capete, în loc de silueta mult visată, un organism slăbit şi bolnav.
Curele de slăbire sau dietele disociate, care «permit» doar anumite alimente, fără a ţine cont de faptul că organismul are nevoie de diversitate, nu fac decât să pună în pericol sănătatea. Pe lângă acestea, în ultimii ani, pastilele de slăbit au intrat rapid în lista de favorite a femeilor. Multe dintre aceste produse promit îmbunătăţiri corporale demne de invidiat, dar care nu au niciun fel de acoperire medicală. Trebuie înţeles foarte clar că nicio dietă şi niciun produs pentru slăbit nu va avea efect dacă nu va fi combinat cu activitate fizică şi reţineri alimentare controlate”, a explicat dr. Cristina Cristache,medic primar chirurg cu competenţe în nutriţie şi proctologie în cadrul On Clinic Constanţa.Întregul articol, AICI.

Taguri articol: dietă şi frumusețe sfatul medicului dieta dukan dietă On Clinic

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

630770 vizite | 746 comentarii

Ce semne îţi arată că ai un ficat bolnav Ce semne îţi arată că ai un ficat bolnav

56984 vizite | 58 comentarii

Cum ştii dacă ai probleme cu glanda tiroidă Cum ştii dacă ai probleme cu glanda tiroidă

43720 vizite | 41 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1428735 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

999985 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671392 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

630770 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577312 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.