Medicii avertizează: „Dieta Dukan este periculoasă“
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

3915 vizite

15-10-2015

0 comentarii

Medicii avertizează: „Dieta Dukan este periculoasă“

Articol publicat de Andreea Năstase

Din dorinţa de a avea o siluetă de revistă, multe femei, tinere sau mature, aleg fie să recurgă la diete drastice, fie să înghită „pilule-minune“ de slăbit. Ambele variante sunt aspru criticate de specialişti care susţin că acestea pun în pericol sănătatea pe termen lung.
Pentru un trup „tras ca prin inel” doamnele şi domnişoarele recurg la gesturi dintre cele mai nesănătoase. De la diete draconice, care permit doar câteva fructe şi un iaurt pe zi, şi până la înfometare sau pastile de slăbit, acestea ajung să piardă controlul asupra alimentaţiei şi să capete, în loc de silueta mult visată, un organism slăbit şi bolnav.
Curele de slăbire sau dietele disociate, care «permit» doar anumite alimente, fără a ţine cont de faptul că organismul are nevoie de diversitate, nu fac decât să pună în pericol sănătatea. Pe lângă acestea, în ultimii ani, pastilele de slăbit au intrat rapid în lista de favorite a femeilor. Multe dintre aceste produse promit îmbunătăţiri corporale demne de invidiat, dar care nu au niciun fel de acoperire medicală. Trebuie înţeles foarte clar că nicio dietă şi niciun produs pentru slăbit nu va avea efect dacă nu va fi combinat cu activitate fizică şi reţineri alimentare controlate”, a explicat dr. Cristina Cristache,medic primar chirurg cu competenţe în nutriţie şi proctologie în cadrul On Clinic Constanţa.Întregul articol, AICI.

Taguri articol: dietă şi frumusețe sfatul medicului dieta dukan dietă On Clinic

Comentează aici

Articole recomandate

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

201810 vizite | 92517 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

387509 vizite | 48305 comentarii

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

58954 vizite | 47172 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1381439 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

972335 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

647497 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

560537 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

498555 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.