Mergeți la medic! Perforația gastrointestinală este fatală
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

471 vizite

26-01-2022

0 comentarii

Mergeți la medic! Perforația gastrointestinală este fatală

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

În caz că vă confruntați cu o perforație gastrointestinală, trebuie să știți că acesta este un diagnostic foarte grav, ce poate avea un final tragic, așa că încercați să o tratați de urgență, pentru a vă restabili starea de sănătate. Potrivit dr. Simona Pădureanu, perforația gastrointestinală este o afecțiune în care se formează o gaură în tractul gastrointestinal și care cuprinde atât stomacul, cât și intestinul gros și subțire. De fapt, oricare dintre aceste organe poate fi perforat, dar cel mai mare risc este faptul că aceasta determină eliberarea conținutului care este adăpostit în organele tractului gastrointestinal. Mai departe, conținutul trece în fluxul sanguin și duce la declanșarea septicemiei, care poate fi fatală.

Prin urmare, perforația gastrointestinală este o urgență medicală. De ce apare boala? În unele situații, este cauzată de boli, leziuni sau traume sau ca efect al deteriorării altor organe. Din păcate, adesea, acest tip de perforație are loc în stomac sau intestinul gros.

Partea proastă este că există riscul ca întreg conținutul organului perforat să se scurgă în cavitatea abdominală, lucru ce duce la peritonită, care, la rândul său, duce la otrăvirea sângelui sau sepsis. Urmarea? Organele nu mai funcționează corespunzător, iar pacientul poate deceda. Și mai grav este că această perforație gastrointestinală apare, câteodată, spontan, ca urmare a unei afecțiuni medicale, dar și în urma unui traumatism sau a unui accident în timpul unei proceduri medicale. Oricum, odată ce durerea este resimțită, aceasta este continuă și crește în intensitate atunci când zona este apăsată sau când vă mișcați. Alte simptome asociate sunt următoarele: frisoane cu tremurături, greață, vărsături, febră.

Taguri articol: sfatul medicului gastroenterologie

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661406 vizite | 57219 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

49736 vizite | 9126 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17551 vizite | 1787 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431360 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001495 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671642 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661406 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577689 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.