Metode moderne de diagnosticare a anomaliilor fetale
Sursa de Sănătate logo
Ştiri medicale

1904 vizite

23-03-2017

0 comentarii

Metode moderne de diagnosticare a anomaliilor fetale

Articol publicat de Vali PAPATANASIU

Cel mai important curs al anului, pentru medicii cu specializarea Obstetrică - Ginecologie, este programat a se desfăşura în vara aceasta, în staţiunea Mamaia din Constanţa, în perioada 24-27 august, fiind organizat de Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii „Ovidius” Constanţa, în parteneriat cu Isis Hospital.

Agenda cursului din acest an este orientată pe diagnosticul ecografic corect în vederea depistării precoce a anomaliilor compatibile cu naşterea şi o viaţă ulterioară de calitate fără costuri pentru familie şi societate prin posibilitatea orientării familiilor cu feţi diagnosticaţi cu astfel de anomalii către centre de specialitate unde naşterea poate fi urmată imediat de corectarea acestor anomalii.

În prima zi a cursului se va pune accentul pe depistarea anomaliilor tubului digestiv şi a celor ale feţei fetale, în a doua zi pe explorarea încă din trimestrul 1 a inimii fetale, dezvoltarea ulterioară a acesteia, precum şi anomaliile sistemului vascular fetal. Din program vor face parte demonstraţii live susţinute de lectori, dar şi sesiuni de practică, la care vor participa cursanţii, vizând în special patologia malformaţiilor fetale.

„În ultima zi a cursului se vor desfăşura demonstraţiile practice, va avea loc testarea cursanţilor şi se va încheia cu o masă rotundă la care sunt invitaţi să participe personalităţi ale lumii medicale româneşti. Vor fi aduse cinci ecografe, precum şi mai multe gravide sănătoase şi cu patologii, pentru ca medicii cursanţi să beneficieze şi de practică”, au declarat reprezentanţii Isis Hospital.

Este deja al treilea an în care se organizează acest curs, iar participanţii ediţiilor anterioare au apreciat modul de prezentare, un rezultat al combinaţiei dintre experienţa predării tehnicii ultrasonografice într-un mod cât mai interactiv. Programul acestor cursuri acoperă atât domeniile teoretice, cât şi pe cele practice ale ultrasonografiei fetale moderne.

„Ultrasound Academy Constanţa Course” pune mare accent pe ceea ce rareori apare în alte cursuri, asupra subiectelor referitoare la elementele de tehnică ultrasonografică.

Lectorii cursului sunt: Prof. univ. dr. Vlad Tica (RO), Prof. Juriy Wladimiroff, MD (UK), Dr. Titia Cohen Overbeek, MD (UK), Dr. Vita Zidere, MD (UK), Dr. Doiniţa Gache, MD (RO). Limba oficială a cursului este engleză.

Taguri articol: stiri medicale diagnostic ginecologie gravide naşterea

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

566499 vizite | 144 comentarii

Ce semne îţi arată că ai un ficat bolnav Ce semne îţi arată că ai un ficat bolnav

56438 vizite | 58 comentarii

Cum ştii dacă ai probleme cu glanda tiroidă Cum ştii dacă ai probleme cu glanda tiroidă

43561 vizite | 41 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1428088 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

998601 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671219 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577259 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

566499 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.