Micul dejun nu trebuie luat la prima oră a dimineții
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

122 vizite

19-07-2023

0 comentarii

Micul dejun nu trebuie luat la prima oră a dimineții

Articol publicat de RIDICHE PETRUŢA

În rutina încărcată pe care o avem, de obicei nu avem suficient timp să ne bucurăm de momentele dimineții și să ne pregătim, fizic și psihic, pentru o nouă zi și noi provocări. Specialiștii vorbesc, totuși, în mod constant despre importanța unei rutine matinale sănătoase, care ne poate aduce multe beneficii pe termen lung.

Profesorul doctor Vlad Ciurea susține că micul dejun nu trebuie luat imediat după ce ne trezim. Dimineața, organismul nostru are nevoie de un timp de pregătire treptată, care implică mișcare, hidratare și concentrare. Abia după aceea este recomandat să mâncăm, însă micul dejun nu trebuie să fie unul copios.

De ce este important să ne pregătim organismul înainte de micul dejun? Ei bine, activitățile obișnuite pe care le putem face în primele ore ale dimineții ne ajută să ne trezim treptat și să trecem cu brio de perioada de tranziție între somn și viața de zi cu zi.Fie că facem puțină mișcare, fie că bem un pahar cu apă sau că medităm o scurtă perioadă de timp, aceste acțiuni ne conectează la propriul corp și ne pregătesc mental pentru ceea ce avem de făcut. Specialiștii atrag atenția că micul dejun ar trebui să fie ușor și să nu pună o presiune excesivă asupra sistemului digestiv. Sunt recomandate, astfel, alimente echilibrate, care să ne ofere energie și nutrienți necesari pentru o bună funcționare a organismului. O opțiune sănătoasă ar putea fi fulgii de ovăz cu fructe proaspete, care oferă organismului fibre, vitamine și minerale esențiale.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661359 vizite | 57216 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

45888 vizite | 8507 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17527 vizite | 1785 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431230 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001425 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671632 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661359 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577655 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.