58 vizite
28-10-2024
0 comentarii
Mierea de hrișcă este un produs extrem de hrănitor, făcut de albinele care colectează nectarul din florile acestei plante. Este bine de știut că produsul nu este la fel de dulce precum alte soiuri de miere, dar este mai bogat în ce privește conținutul anumitor antioxidanți, așa că ar putea fi mai benefică pentru sănătate, în comparație cu alte tipuri de miere, considerate mai dulci. Un alt lucru pe care trebuie să îl rețineți este că hrișca este bogată în vitamine și este considerată un aliment foarte sănătos, așa că nu este de mirare că ea este foarte benefică.
Cercetările arată că ea ajută la reducerea nivelurilor colesterolului în sânge, lucru care poate contribui la sănătatea inimii și care ar putea chiar să scadă tensiunea arterială. Asta nu înseamnă că, dacă aveți colesterolul mărit, trebuie să mâncați cât mai multă miere ca să vă scadă. Medicii spun că mierea este doar unul dintre alimentele care ajută la scăderea colesterolului, dar nu trebuie consumată în exces, cum de altfel nu este recomandat niciun aliment sau produs. Un studiu a analizat în special folosirea mierii de hrișcă pe post de tratament pentru crizele nocturne de tuse în cazul copiilor, tuse cauzată de infecții respiratorii, cum ar fi răcelile.
© 2025 Cuget Liber. Toate drepturile rezervate.