Mierea este un adjuvant excelent în tratamentul afecțiunilor respiratorii
Sursa de Sănătate logo
Nutriţie

290 vizite

03-03-2021

0 comentarii

Mierea este un adjuvant excelent în tratamentul afecțiunilor respiratorii

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Medicii le recomandă mereu pacienților să își înceapă ziua cu o linguriță de miere. De ce? Pentru că mierea este un adjuvant excelent în tratamentul afecțiunilor respiratorii, dar și în cele hepatice, cardiace ori pentru cicatrizarea unor semne care apar din cauza acneei.

Totodată, manifestările răcelilor, cum ar fi nasul înfundat, răspund destul de bine la inhalațiile cu miere, care trebuie dizolvată în apă fierbinte. „Substanța volatilă, uleiurile și flavonoizii vor desfunda căile respiratorii. La această compoziție puteți adăuga o linguriță de tinctură de propolis”, susţine dr. Cristina Mateescu.

Tot pentru eliberarea căilor respiratorii, este indicat să beţi ceaiuri calde cu miere. „Dacă puneţi miere într-o băutură caldă, efectul este relaxant, liniștitor și de aceea se recomandă la culcare, când aveţi insomnii”, a explicat medicul.

Specialistul a precizat că, în cazul afecțiunilor hepatice, ficatul are nevoie de un regim hiperglucidic, vitamine și proteine, iar studiile arată că mierea acționează la nivelul aparatului digestiv, ajutând la asimilarea alimentelor. În acelaşi timp, mierea este utilă și pentru problemele intestinale cronice, precum constipația sau ulcerul duodenal. De fapt, mierea este elementul dulce care hrănește celula hepatică și este bine ca persoanele care suferă de boli hepatice să înlocuiască zahărul din alimentație cu miere. Dacă boala nu este asociată cu diabet, mierea e bună și pentru cardiaci, fiind un excelent tonic pentru mușchiul cardiac. Chiar și o palpitație ușoară se liniștește cu o linguriță de miere dizolvată într-un pahar cu apă.

Comentează aici

Articole recomandate

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

331156 vizite | 48305 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

70710 vizite | 37184 comentarii

„Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?” „Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?”

328684 vizite | 3532 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1351661 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

959022 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

631598 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

552261 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

491685 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.