Migrenele au caracter ereditar. Ce declanşează durerile de cap
Sursa de Sănătate logo
Boli şi afecţiuni

2700 vizite

20-02-2017

0 comentarii

Migrenele au caracter ereditar. Ce declanşează durerile de cap

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Nu există om care să nu fi avut măcar o dată în viaţă migrene. Migrenele pot apărea la interval de câteva luni sau chiar mai des, totul diferind de la un om la altul. În general, migrena clasică, care nu are la bază o altă afecţiune, este însoţită de tulburări oculare, digestive, vegetative.

„Migrena este o afecţiune frecvent întâlnită, mai ales în rândul femeilor şi mai puţin la bărbaţi. Durerile pot fi declanşate şi de temperaturile externe, dar chiar şi de schimbarea locului de muncă, stres etc.”, a declarat pentru „Cuget Liber”, dr. Ildiko Toldişan, medic neurolog.

De cele mai multe ori, durerile îşi au debutul în copilărie, iar odată cu trecerea anilor crizele se pot rări. Factorii care intervin în etiopatogenia durerii sunt multipli: genetici, biochimici, hormonali, hiperactivitatea vasculară, profilul de personalitate.

În plus, migrenele au un caracter ereditar, majoritatea bolnavilor având antecedente în familie. Trebuie precizat că aceste crize pot avea la bază, însă, o serie de factori, care duc la declanşarea durerii, cum ar fi zgomotul, lumina prea puternică, mirosurile, menstruaţia, factorii alimentari. De regulă, migrena cuprinde trei stadii: precefalalgic, cefalalgic şi postcefalalgic.

Pentru prevenirea crizelor se recomandă evitarea factorilor declanşatori: stresul, suprasolicitarea alimentară, care pot provoca migrena etc.

De asemenea, bolnavii sunt sfătuiţi să ţină cont că organismul trebuie să se afle şi în stare de repaos, pentru că o migrenă poate duce chiar la incapacitate de muncă.

„Orice cefalee care se repetă trebuie investigată din punct de vedere medical, pentru a nu lăsa loc complicaţiilor care pot apărea”, a explicat specialistul.

Taguri articol: boli şi afecţiuni migrena migrene dureri afectiune cefalee neurolog

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

658866 vizite | 15901 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7548 vizite | 632 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

8968 vizite | 538 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429105 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000150 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671437 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

658866 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577339 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.