Mihaela Bilic: Lăcomia la masă nu e un păcat. DAR ÎNGRAŞĂ RĂU!
Sursa de Sănătate logo
Alimentație

1931 vizite

10-11-2016

0 comentarii

Mihaela Bilic: Lăcomia la masă nu e un păcat. DAR ÎNGRAŞĂ RĂU!

Nutriţionistul Mihaela Bilic vorbeşte într-o postare pe facebook despre apetitul culinar şi efectele acestuia. Ea confirmă astfel, indirect şi mitul potrivit căruia cine mănâncă încet nu are probleme cu greutatea, iar cine mănâncă repede se poate îngrăşa mai uşor.

"Cine mănâncă repede se îngrașă mai tare? Nu, doar că există riscul să mănânce mai mult. Nu întâmplător persoanele meticuloase, care degustă și mestecă bine fiecare înghițitură de mâncare, nu au probleme cu greutatea. Eu nu consider lăcomia un păcat, ci un fapt în sine. Natura ne-a făcut lacomi, pofticioși și mâncăcioși. Natura a făcut ca hormonul sațietătii să fie secretat la 15 min dupa ce începem să mâncăm, după ce se umplu 5 metri de tub digestiv .Cât consumăm în 15 minute e o chestiune de atenție personală, de disciplină.A învăța să mănânci lent presupune efort și auto-educație, rareori vine de la sine.Mâncăm lent când ne supraveghem, când suntem în prezența cuiva, când nu ne e foarte foame. Sau putem să ne disciplinăm lăcomia folosind trucuri alimentare. Există produse pe care vrei-nu vrei trebuie să le mănânci încet: peștele (are oase), creveții, scoicile și fructele de mare în general (au cochilie/carapace), semințele și nucile (au coajă), gutuia (e înnecăcioasă) etc. Și mai există alt gen de comportamente care fac imposibil înfulecatul în viteză: mâncatul cu bețișoarele, băutul cu paiul, încălzirea excesivă a preparatelor tip ciorbă/mâncare cu sos.
Până acum consideram paiul un instrument care ne ajută să bem puțin/ încet. Spun până acum, pentru că am realizat că există paie cu un diametru enorm, adevărate tuburi!! Cu un astfel de pai gros dai gata paharul dintr-o sorbitură. Nici paiul nu mai e ce-a fost, nimeni nu are interes să ne înfrâneze lăcomia. Trebuie să fim consumatori și suntem ajutați sa facem asta. Responsabilitatea e tot la noi, așa că încercați să alegeți paiul subțire...cât încă mai există" - Mihaela Bilic.

Taguri articol: alimentatie mihaela bilic dietă

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661366 vizite | 57217 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

46886 vizite | 8679 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17531 vizite | 1785 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431256 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001438 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671633 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661366 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577655 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.