Mişcarea ne menţine mai tineri şi mai sănătoşi
Sursa de Sănătate logo
Fitness

2642 vizite

07-02-2016

0 comentarii

Mişcarea ne menţine mai tineri şi mai sănătoşi

Articol publicat de Andreea Alexandra Zamfir

Persoanele care fac regulat exerciţii fizice tind să-şi menţină starea bună de sănătate pe măsură ce înaintează în vârstă. Mişcarea are efecte pozitive asupra organismului, la toate nivelurile, astfel încât cei care o practică se menţin tineri pentru mai mult timp.

Potrivit Danielei Buta, specialist coordonator kinetoterapie, „mişcarea este o formă de regenerare a organismului, prin care se îmbunătăţesc semnificativ funcţiile cardiace şi pulmonare, luptând astfel împotriva îmbătrânirii”.

În plus, cercetătorii americani au demonstrat într-un studiu publicat la sfârşitul anului trecut că, la nivel molecular, exerciţiul fizic are un efect anti-îmbătrânire asupra sistemului cardiovascular. De asemenea, toate celulele organismului se menţin mai tinere şi mai active.
Mişcarea are efecte pozitive şi asupra activităţii creierului, iar pe lângă faptul că generează eliberarea de endorfine - supranumite „moleculele fericirii” - contribuie la creşterea capacităţii de concentrare şi la îmbunătăţirea memoriei.
Fie că vă abonaţi la o sală de sport, fie că alegeţi să mergeţi pe jos, în loc să apelaţi la mijloacele de transport, mişcarea constantă vă va face să arătaţi şi să vă simţiţi mai tineri în fiecare zi.

Taguri articol: stiri medicale kinetoterapie lege sport terapie

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

494048 vizite | 112831 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

257987 vizite | 92519 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

441344 vizite | 48305 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1420384 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

994078 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

667987 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

575061 vizite

SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei

508033 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.