Mişcarea ne menţine mai tineri şi mai sănătoşi
Sursa de Sănătate logo
Fitness

2457 vizite

07-02-2016

0 comentarii

Mişcarea ne menţine mai tineri şi mai sănătoşi

Articol publicat de Andreea Alexandra Zamfir

Persoanele care fac regulat exerciţii fizice tind să-şi menţină starea bună de sănătate pe măsură ce înaintează în vârstă. Mişcarea are efecte pozitive asupra organismului, la toate nivelurile, astfel încât cei care o practică se menţin tineri pentru mai mult timp.

Potrivit Danielei Buta, specialist coordonator kinetoterapie, „mişcarea este o formă de regenerare a organismului, prin care se îmbunătăţesc semnificativ funcţiile cardiace şi pulmonare, luptând astfel împotriva îmbătrânirii”.

În plus, cercetătorii americani au demonstrat într-un studiu publicat la sfârşitul anului trecut că, la nivel molecular, exerciţiul fizic are un efect anti-îmbătrânire asupra sistemului cardiovascular. De asemenea, toate celulele organismului se menţin mai tinere şi mai active.
Mişcarea are efecte pozitive şi asupra activităţii creierului, iar pe lângă faptul că generează eliberarea de endorfine - supranumite „moleculele fericirii” - contribuie la creşterea capacităţii de concentrare şi la îmbunătăţirea memoriei.
Fie că vă abonaţi la o sală de sport, fie că alegeţi să mergeţi pe jos, în loc să apelaţi la mijloacele de transport, mişcarea constantă vă va face să arătaţi şi să vă simţiţi mai tineri în fiecare zi.

Taguri articol: stiri medicale kinetoterapie lege sport terapie

Comentează aici

Articole recomandate

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

179929 vizite | 92513 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

367217 vizite | 48305 comentarii

Mihaela Bilic: SLĂNINA DE PORC ESTE SĂNĂTOASĂ. "Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon" Mihaela Bilic: SLĂNINA DE PORC ESTE SĂNĂTOASĂ. "Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon"

265215 vizite | 9666 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1371182 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

965907 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

643740 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

556752 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

495314 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.