Mişcarea ne menţine mai tineri şi mai sănătoşi
Sursa de Sănătate logo
Fitness

2725 vizite

07-02-2016

0 comentarii

Mişcarea ne menţine mai tineri şi mai sănătoşi

Articol publicat de Andreea Alexandra Zamfir

Persoanele care fac regulat exerciţii fizice tind să-şi menţină starea bună de sănătate pe măsură ce înaintează în vârstă. Mişcarea are efecte pozitive asupra organismului, la toate nivelurile, astfel încât cei care o practică se menţin tineri pentru mai mult timp.

Potrivit Danielei Buta, specialist coordonator kinetoterapie, „mişcarea este o formă de regenerare a organismului, prin care se îmbunătăţesc semnificativ funcţiile cardiace şi pulmonare, luptând astfel împotriva îmbătrânirii”.

În plus, cercetătorii americani au demonstrat într-un studiu publicat la sfârşitul anului trecut că, la nivel molecular, exerciţiul fizic are un efect anti-îmbătrânire asupra sistemului cardiovascular. De asemenea, toate celulele organismului se menţin mai tinere şi mai active.
Mişcarea are efecte pozitive şi asupra activităţii creierului, iar pe lângă faptul că generează eliberarea de endorfine - supranumite „moleculele fericirii” - contribuie la creşterea capacităţii de concentrare şi la îmbunătăţirea memoriei.
Fie că vă abonaţi la o sală de sport, fie că alegeţi să mergeţi pe jos, în loc să apelaţi la mijloacele de transport, mişcarea constantă vă va face să arătaţi şi să vă simţiţi mai tineri în fiecare zi.

Taguri articol: stiri medicale kinetoterapie lege sport terapie

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660658 vizite | 34297 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

8805 vizite | 1306 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

10442 vizite | 1145 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429351 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000231 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671457 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660658 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577352 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.