Monturile nu se fac de la tocuri înalte şi încălţăminte incomodă
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

1747 vizite

11-12-2016

0 comentarii

Monturile nu se fac de la tocuri înalte şi încălţăminte incomodă

Articol publicat de Vali PAPATANASIU

Monturile reprezintă deplasarea osului de la baza degetului mare, o afecţiune extrem de dureroasă şi inestetică. Aşadar, montul nu este o excrescenţă osoasă, aşa cum multă lume crede şi nici nu este provocat de pantofii incomozi sau cu toc. În cel mai rău caz, aceştia pot agrava un mont deja existent.

Chiar dacă adevăratele cauze ale apariţiei monturilor nu se cunosc încă, există anumiţi factori de risc, pe care toate persoanele ar trebui să le ia în considerare. În proporţie de aproximativ 90%, monturile apar la femei, în acest caz, laxitatea articulară, specifică femeilor, fiind principala cauză. Bolile articulare, precum şi traumatismele, pot determina apariţia monturilor. Persoanele care suferă de platfus sunt predispuse la a face mon-turi. Deformaţia mai poate apărea şi la persoanele obeze, dar şi la cele care scad în greutate brusc.


„Pentru această afecţiune, diag-nosticul se pune pe baza unui control clinic amănunţit, efectuat de către medicul ortoped sau reuma-tolog, după care se face un control fizic. Urmează o radiografie, analize ale sângelui şi dacă este nevoie, chiar şi o puncţie. Montul poate fi cauzat şi de gută, de artroză sau de artrita reumatoidă. Persoanele care au monturi pot urma un tratament cu antialgice şi antiinflama-toare, însoţit de ajustarea încăţămintei. Aceste metode sunt pentru a ameliora simptomele, însă monturile nu pot fi corectate decât prin intervenţie chirurgicală.


Din păcate, există şi recidive, depinde de tipul intervenţei chirurgicale şi de resursele folosite”, ex-plică dr. Magdalena Dumitrescu, specialist recuperare.

Taguri articol: sfatul medicului magdalena dumitrescu

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660331 vizite | 17826 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7638 vizite | 706 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

9074 vizite | 600 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429160 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000162 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671438 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660331 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577341 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.