Morcovii și nuca de cocos vă revitalizează părul
Sursa de Sănătate logo
Stil de viaţă sănătos

413 vizite

28-01-2022

0 comentarii

Morcovii și nuca de cocos vă revitalizează părul

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Vă cade părul și nu mai știți ce să faceți pentru a scăpa de această problemă? Unii specialiști recomandă folosirea unui balsam de păr din morcovi și nucă de cocos, considerat a fi unul dintre cele mai eficiente remedii naturale pentru a preveni căderea părului și, de asemenea, pentru a stimula creșterea acestuia. De fapt, ambele ingrediente sunt minunate pentru sănătatea generală a podoabei capilare. Pe scurt, aceste două produse naturale sunt extrem de eficiente și nici nu necesită vreo metodă de procesare complicată, rețeta fiind foarte simplă.

Înainte de toate, trebuie precizat, însă, că nuca de cocos și morcovii conțin nutrienții necesari pentru îngrijirea, întărirea și stimularea creșterii părului. Așadar, beneficiile lor sunt sporite atunci când le folosiți împreună. De exemplu, nuca de cocos este unul dintre cele mai emblematice fructe din Caraibe, deși crește pe întreaga centură tropicală. Laptele său este folosit în mod obișnuit în produsele de îngrijire a părului și este obținut prin stoarcerea pulpei de cocos zdrobite. Vestea bună este că nu trebuie să treceți prin această procedură atunci când preparați balsamul de păr acasă, deoarece puteți găsi o mare varietate de mărci de lapte de cocos în magazine. Așadar, ingredientele de care aveți nevoie sunt următoarele: trei morcovi mari rași, 750 ml lapte de cocos. Pentru început, dați prin răzătoare morcovii și apoi strecurați sucul cu ajutorul unui tifon curat, după care amestecați sucul de morcovi cu laptele de cocos până obțineți un lichid omogen. Pentru a aplica acest balsam natural, atât părul, cât și scalpul trebuie să fie complet curate.

Comentează aici

Articole recomandate

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

178167 vizite | 92513 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

365396 vizite | 48305 comentarii

Mihaela Bilic: SLĂNINA DE PORC ESTE SĂNĂTOASĂ. "Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon" Mihaela Bilic: SLĂNINA DE PORC ESTE SĂNĂTOASĂ. "Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon"

264107 vizite | 9060 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1371033 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

965819 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

643705 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

556625 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

495209 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.