Motivele pentru care femeile însărcinate își pot pierde pofta de mâncare
Sursa de Sănătate logo
Sarcina

238 vizite

06-12-2021

0 comentarii

Motivele pentru care femeile însărcinate își pot pierde pofta de mâncare

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Câteodată, femeilor gravide li se întâmplă ca în sarcină să nu le fie foame și se gândesc că ceva nu este în regulă cu organismul lor. Specialiștii spun, însă, că factorii fizici, emoționali și hormonali pot provoca lipsa poftei de mâncare în timpul sarcinii. În concluzie, nu vă speriați, pentru că anumite acțiuni simple vă pot ajuta să combateți această problemă și să consumați ceea ce este necesar. La ora actuală, există modalități de a aborda lipsa poftei de mâncare în sarcină și de a vă asigura că mâncați ceea ce au nevoie corpul și bebelușul din burtică.

Cert este că în timpul celor 40 de săptămâni de sarcină, viitoarele mămici experimentează diferite simptome și senzații. Ele simt inclusiv sughițurile bebelușului sau alte mișcări în burtă. De asemenea, hormonii și modificările corpului vă pot afecta obiceiurile alimentare. De ce? Pentru că fiecare femeie este diferită și de aceea fiecare sarcină este diferită. Poate că vreți să încercați combinații ciudate de alimente, cum ar fi jeleul cu linte. Poate că, în primă fază, nu observați modificările. Mai mult decât atât, nu trebuie să vă faceți griji dacă suferiți de lipsa poftei de mâncare în sarcină, deoarece aceasta apare, cel mai probabil, din cauza unor modificări naturale.

Pe de altă parte, așa-numitul hormon al sarcinii, gonadotropina corionică umană (HCG), se găsește în sânge numai în timpul sarcinii și este responsabil de provocarea greței și a vărsăturilor. Aceste afecțiuni sunt, cel mai probabil, principalele cauze ale apetitului scăzut în timpul sarcinii, în special în primul trimestru. Apoi, sistemul digestiv funcționează mai lent în al doilea și al treilea trimestru de sarcină, iar presiunea asupra intestinului subțire cauzată de creșterea uterului și de dimensiunea fătului poate să încetinească digestia, ceea ce, la rândul său, poate afecta dorința de a mânca.

Comentează aici

Articole recomandate

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

323614 vizite | 48305 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

29773 vizite | 12627 comentarii

„Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?” „Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?”

324726 vizite | 3486 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1343864 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

954026 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

625706 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

550101 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

488718 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.