Mușcătura deschisă, o problemă ce poate duce la dificultăți de vorbire
Sursa de Sănătate logo
Boli şi afecţiuni

454 vizite

28-12-2021

0 comentarii

Mușcătura deschisă, o problemă ce poate duce la dificultăți de vorbire

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

O mușcătură deschisă este o problemă dentară des întâlnită în cabinetele medicilor dentiști, atât în rândul copiilor, cât și la adulți. De fapt, susțin specialiștii, aceasta este o problemă, care, în afară de aspectul estetic care o caracterizează, poate modifica sănătatea bucală și calitatea vieții persoanei afectate. De fapt, mușcătura deschisă este un tip de malocluzie ce apare atunci când dinții superiori nu reușesc să intre în contact cu dinții inferiori corespunzători. Această incapacitate face să apară un spațiu vizibil între arcade. Potrivit dr. Mihaela Andrei, aceasta se observă mai frecvent în zona anterioară a gurii, mai ales atunci când nu există nici un contact între caninii și incisivii superiori și cei inferiori. Cu toate acestea, poate apărea în orice sector al cavității bucale, chiar și la nivelul molarilor. După cum am menționat deja, principalul simptom al acestei afecțiuni este spațiul vizibil dintre dinții superiori și inferiori.

Din păcate, acest lucru generează un inconvenient estetic, mai ales dacă afecțiunea apare în sectorul anterior, deoarece zâmbetul este neregulat.

Mai mult decât atât, dincolo de problema fizică, mușcătura deschisă poate provoca și alte probleme de sănătate. Dintre acestea menționăm doar câteva: modificări ale sănătății din cauza mușcăturii deschise, dificultăți de vorbire. Drept urmare, unii pacienții cu mușcătură deschisă pot fi incapabili să pronunțe corect unele foneme din cauza lipsei unei poziționări adecvate a limbii. În același timp, ei se confruntă cu probleme de mestecare și înghițire, tendința de respirație pe gură etc.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661362 vizite | 57216 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

45991 vizite | 8519 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17528 vizite | 1785 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431235 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001425 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671632 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661362 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577655 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.