Mușcătura deschisă, o problemă ce poate duce la dificultăți de vorbire
Sursa de Sănătate logo
Boli şi afecţiuni

187 vizite

28-12-2021

0 comentarii

Mușcătura deschisă, o problemă ce poate duce la dificultăți de vorbire

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

O mușcătură deschisă este o problemă dentară des întâlnită în cabinetele medicilor dentiști, atât în rândul copiilor, cât și la adulți. De fapt, susțin specialiștii, aceasta este o problemă, care, în afară de aspectul estetic care o caracterizează, poate modifica sănătatea bucală și calitatea vieții persoanei afectate. De fapt, mușcătura deschisă este un tip de malocluzie ce apare atunci când dinții superiori nu reușesc să intre în contact cu dinții inferiori corespunzători. Această incapacitate face să apară un spațiu vizibil între arcade. Potrivit dr. Mihaela Andrei, aceasta se observă mai frecvent în zona anterioară a gurii, mai ales atunci când nu există nici un contact între caninii și incisivii superiori și cei inferiori. Cu toate acestea, poate apărea în orice sector al cavității bucale, chiar și la nivelul molarilor. După cum am menționat deja, principalul simptom al acestei afecțiuni este spațiul vizibil dintre dinții superiori și inferiori.

Din păcate, acest lucru generează un inconvenient estetic, mai ales dacă afecțiunea apare în sectorul anterior, deoarece zâmbetul este neregulat.

Mai mult decât atât, dincolo de problema fizică, mușcătura deschisă poate provoca și alte probleme de sănătate. Dintre acestea menționăm doar câteva: modificări ale sănătății din cauza mușcăturii deschise, dificultăți de vorbire. Drept urmare, unii pacienții cu mușcătură deschisă pot fi incapabili să pronunțe corect unele foneme din cauza lipsei unei poziționări adecvate a limbii. În același timp, ei se confruntă cu probleme de mestecare și înghițire, tendința de respirație pe gură etc.

Comentează aici

Articole recomandate

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

331155 vizite | 48305 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

70691 vizite | 37177 comentarii

„Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?” „Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?”

328682 vizite | 3532 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1351661 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

959021 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

631598 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

552260 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

491685 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.