Mușcăturile de purici pot fi confundate cu ciupiturile de țânțari
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

193 vizite

28-06-2022

0 comentarii

Mușcăturile de purici pot fi confundate cu ciupiturile de țânțari

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Chiar dacă aţi avut ghinionul de a fi muşcat de purici, trebuie să ştiţi că, în general, mușcăturile nu provoacă, de obicei, complicații majore. Cu toate acestea, dacă apar simptome neobișnuite sau zona afectată se vindecă lent, cel mai bine este să consultați un medic. De asemenea, nu trebuie să subestimaţi prezența acestor insecte enervante în casă, ci mai degrabă este necesar să faceţi tot posibilul să scăpaţi de ele. Populaţia trebuie să ştie că puricii sunt foarte mici și destul de rezistenți, ei putând rezista foarte mult timp fără să mănânce. Din păcate, mușcăturile lor pot provoca orice, de la o simplă leziune, până la ciuma bubonică. Deseori, victima nici măcar nu știe ce a înțepat-o sau în ce loc a avut loc atacul. La un moment dat, observă doar că zona în care a avut loc înțepătura începe să se înroșească. De asemenea, apare mâncărimea. Cu toate acestea, simptomele pot varia de la o persoană la alta.

De cele mai multe ori, pișcăturile apar în zona gleznelor și picioarelor, deoarece este zona cea mai apropiată de sol și este descoperită vara. Totodată, apar frecvent la nivelul taliei, sânilor, zonei inghinale și axilelor sau în pliurile coatelor și genunchilor. Desigur, sunt și persoane care nu manifestă niciun simptom. Specialiștii spun că mușcăturile de purici arată ca niște umflături roșii cu un vârf în centru și sunt foarte asemănătoare cu mușcăturile de țânțari. Cu toate acestea, sunt leziuni mai mici și sunt adesea înconjurate de un halou roz. Apar mai mereu în linie, deoarece aceste insecte nu zboară, iar modul lor tradițional de a ataca este prin a mușca, a face câțiva pași și a mușca din nou. Rana poate să sângereze și, de aceea, pe cearceaf sau haine apar urme de sânge.

Taguri articol: sfatul medicului

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660404 vizite | 21310 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7832 vizite | 828 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

9279 vizite | 717 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429219 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000175 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671446 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660404 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577343 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.