Născuţi fără vezică urinară! Li s-a confecţionat una nouă, din intestinul subţire
Sursa de Sănătate logo
Boli şi afecţiuni

2931 vizite

02-03-2017

0 comentarii

Născuţi fără vezică urinară! Li s-a confecţionat una nouă, din intestinul subţire

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Distrofia de vezică este o afecţiune gravă, pentru care cei diagnosticaţi cu aşa ceva sunt aduşi ani la rând la spital pentru a fi operaţi. Practic, ei se nasc fără vezică urinară, motiv pentru care aceasta trebuie reconstruită, pentru a putea duce o viaţă normală.

„Noi am efectuat de-a lungul timpului o serie de intervenţii şi le-am confecţionat pacienţilor noştri o vezică nouă din intestinul subţire, din rect etc. Soluţii există pentru această problemă şi ei trebuie neapărat operaţi, pentru că, fără o intervenţie chirurgicală, nu pot urina pe unde trebuie, ci prin ombilic sau alte locuri. Din păcate, foarte puţini doctori se încumetă să se ocupe de aceste distrofii de vezică. Spre exemplu, am operat la un moment dat o tânără în vârstă de 22 de ani, care toată ziua era udă, ea având incontinenţă urinară. Apoi, un alt copil din Cernavodă nu putea sta la şcoală mai mult de două-trei ore din acelaşi motiv. Trebuie să precizez că această situaţie le-a dat chiar şi tulburări de comportament unora dintre ei. În plus, ei devin sensibili la mirosurile altora, dar nu mai sunt deranjaţi de propriul miros, mai ales că, deseori, urina este evacuată printr-o sondă”, ne-a declarat dr. Constantin Tica, medic specialist chirurgie şi ortopedie pediatrică.

Specialiștii afirmă că segmentul lipsă de intestin (folosit la construcția noii vezici), practic, nu se simte, în timp ce reconstituirea vezicii urinare permite pacientului să urineze în mod natural și să aibă o excelentă calitate a vieții după operaţie.

Taguri articol: boli şi afecţiuni chirurgie diagnostic intestinul subţire vezică urinară

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

655754 vizite | 13376 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7435 vizite | 548 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

8847 vizite | 458 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429037 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000139 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671432 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

655754 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577338 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.