454 vizite
23-03-2021
0 comentarii
În ultimii ani, oamenii au început să consume din ce în ce mai mult năut, datorită conținutului său bogat în fibre, vitamine, acid folic, mangan, proteine și minerale, precum fier, fosfor, potasiu, calciu, magneziu, cupru și zinc. În plus, susțin specialiștii, acesta are un conținut bogat de proteine, deci poate înlocui foarte bine carnea. Unele studii realizate în Statele Unite arată că o dietă bogată în năut poate preveni bolile de inimă. Prin conținutul bogat de fibre, consumul de năut scade nivelul colesterolului rău din sânge, care duce la apariția bolilor cardiovasculare. Totodată, cura cu năut este ideală pentru persoanele care suferă de diabet, deoarece previne creșterea rapidă a nivelului de zahăr în sânge imediat după masă. Desigur, boabele de năut se pot consuma fie ca atare, fie în salate. În cazul în care nu sunt deja preparate, ele trebuie lăsate în apă, să se înmoaie, timp de aproximativ 12 ore. Apoi se scurg și se usucă bine înainte de a le pregăti, la foc mic.
Cele mai cunoscute preparate culinare pe bază de năut sunt cele arabe: humus sau falafel (piure de năut prăjit). În diferite colțuri ale lumii, făina de năut se folosește pentru diferite produse de panificație. Ce nu știu mulți oameni, însă, este că vitamina B6, care se găsește în compoziția năutului, este importantă pentru producția de serotonină, necesară pentru un somn odihnitor.
© 2025 Cuget Liber. Toate drepturile rezervate.