Necroza avasculară afectează oasele și duce la consecinţe destul de grave
Sursa de Sănătate logo
Boli şi afecţiuni

210 vizite

28-12-2021

0 comentarii

Necroza avasculară afectează oasele și duce la consecinţe destul de grave

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Uneori, medicii diagnostichează pacienţii cu necroză avasculară, care reprezintă, de fapt, moartea ţesutului osos. De ce apare? Necroza avasculară, ca orice necroză, este cauzată de lipsa alimentării cu sânge a ţesuturilor. În acest caz particular afectează oasele, ceea ce duce la consecinţe destul de grave. Din fericire, nu este o afecţiune prea des întâlnită, dar, chiar şi aşa, nu înseamnă că nu merită o atenţie specială, deoarece consecinţele sunt foarte severe şi riscurile pentru pacienţi sunt foarte mari. Din ce cauză apare boala? Specialiștii susțin că o leziune sau o luxaţie a articulaţiilor poate afecta vasele de sânge, provocând o lipsă de alimentare. Apoi, tratamentul cu radioterapie sau chimioterapie slăbeşte corpul şi oasele şi poate deteriora vasele de sânge, dar și tratamentele pe termen lung cu steroizi. Practic, un exces de steroizi poate fi una dintre cauzele necrozei avasculare a capului femural. Referitor la simptomele necrozei avasculare de cap femural, acestea sunt mai mult sau mai puţin severe, în funcţie de stadiul în care se află boala. Astfel, puteți face diferenţa între un stadiu uşor, un stadiu moderat şi ultimul stadiu, care este sever. Simptomele pe care le poate simți o persoană sunt următoarele: durere în articulaţia afectată de necroză, atunci când vă lăsați greutatea pe ea, disconfort când stați culcat sau aşezat, durere care se înrăutăţeşte şi iradiază în zona inghinală, coapse, fese, şi chiar genunchi. Totodată, bolnavul se va confrunta cu o durere ce va creşte în intensitate până la punctul în care ca deveni un disconfort constant, fără vreo ameliorare.

Comentează aici

Articole recomandate

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

331155 vizite | 48305 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

70675 vizite | 37168 comentarii

„Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?” „Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?”

328682 vizite | 3532 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1351661 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

959021 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

631597 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

552259 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

491685 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.