42 vizite
08-04-2025
0 comentarii
Dacă vreți să reduceți nivelul glicemiei, este de la sine înțeles că trebuie să limitați cât mai mult consumul de băuturi care conțin zahăr adăugat, cum ar fi sucurile îndulcite, băuturile carbogazoase și cele energizante. Ele conțin cantități mari de zahăr și au un impact negativ asupra controlului glicemiei. Totodată, susțin specialiștii, de evitat sunt și băuturile alcoolice, întrucât ele nu conțin zahăr în mod direct, dar afectează metabolismul glucidic. De fapt, apa este cea mai bună alegere pentru hidratare, fiindcă nu conține calorii sau carbohidrați, deci nu va afecta nivelul glicemiei. Mai mult decât atât, studiile arată că apa ar avea un impact pozitiv și asupra nivelului de zahăr din sânge.
În același timp, consumul regulat de cafea reduce riscul de a dezvolta diabet de tip 2, potrivit unui studiu. Efectul benefic se datorează polifenolilor din compoziția boabelor de cafea. Acești compuși vegetali cu acțiune antioxidantă susțin sănătatea celulelor pancreatice și hepatice, menținând indirect sinteza optimă de insulină și prevenind steatoza hepatică - afecțiune cunoscută și sub numele de ficat gras în care grăsimea se acumulează în celulele hepatice. Cercetările mai arată că
laptele de vacă poate fi inclus pe lista de băuturi care scad glicemia. Proteinele pe care le conține pot reduce nivelul glicemic după consumul unei mese, atât la persoanele cu diabet, cât și la cele fără această afecțiune.