Nu folosiţi sarea mai mult decât este recomandat
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

14359 vizite

10-12-2019

0 comentarii

Nu folosiţi sarea mai mult decât este recomandat

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

La fiecare om în parte, rinichii au capacitatea de a regla nivelul de sodiu din organism. Spre exemplu, dacă nivelul sodiului în organism este prea mic, este eliberat un hormon care mărește cantitatea de sodiu păstrată în corp, prin reducerea cantității eliminate prin urină. Specialiștii arată că reducerea cantității de sare din dieta zilnică vă poate scăpa de sforăit. În prezent, această boală afectează un adult din 20 și constă într-o întrerupere temporară a respirației.

„Persoanele care suferă de această afecțiune se opresc, la un moment dat, din respirat, în timpul somnului, pentru intervale cuprinse între câteva secunde și chiar jumătate de minut. Practic, apneea este provocată de mușchii și de țesuturile moi din gât, care se relaxează. În acele momente, căile respiratorii sunt blocate timp de câteva secunde sau chiar mai mult, până când creierul le activează și pune din nou mușchii în mișcare. Cel mai frecvent simptom al apneei este sforăitul, iar persoanele care sunt diagnosticate cu această boală se trezesc mereu obosite. Deseori, afecțiunea este asociată și cu hipertensiune arterială și cu afecțiuni cardiace”, susţine dr. Lucia Popescu.

Totodată, pot prezenta un risc crescut de apnee și inclusiv de a sforăi în somn, persoanele supraponderale, care beau, fumează sau au mai mult de 40 de ani, se află la menopauză sau urmează un tratament medicamentos, inclusiv bazat pe somnifere.

Medicii au demonstrat că și sarea joacă un rol important în apariția apneei în somn. În plus, ei avertizează asupra excesului de sare din alimentația cotidiană și spun că zilnic mâncăm 8,6 g sare, cu aproximativ 50% mai mult decât este recomandat. Aceştia mai spun că o dietă bogată în sare predispune la boli de rinichi, creșterea tensiunii, creșterea riscului apariției infarctului și poate fi chiar fatală.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661550 vizite | 57221 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

68588 vizite | 11853 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17795 vizite | 1807 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431923 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001801 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671682 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661550 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

578189 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.