Nu mai aruncați fructele coapte! Puteți prepara deserturi delicioase cu ele
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

621 vizite

23-02-2022

0 comentarii

Nu mai aruncați fructele coapte! Puteți prepara deserturi delicioase cu ele

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

De cele mai multe ori, oamenii aruncă fructele foarte coapte, deoarece consideră că nu mai sunt bune. Totuşi, susțin specialiștii, s-ar părea că unele fructe, cu cât sunt mai coapte şi mai moi, cu atât sunt mai delicioase. Toţi experţii în nutriţie recomandă consumul zilnic de fructe. Acest lucru se datorează cantităţii mari de nutrienţi, proteine şi vitamine pe care acestea ni le oferă. În plus, consumând fructe, oamenii obţin energia şi nutrienţii necesari pentru ca organismul să funcţioneze corect. În primul rând, ceva foarte important de avut în vedere la reţetele cu fructe coapte este faptul că aportul lor de zahăr este mai mare. Astfel, atunci când fructele ating un grad ridicat de coacere, există diferenţe atât organoleptice, cât şi nutriţionale. Pe scurt, carbohidraţii complecşi sunt descompuşi în carbohidraţi mai simpli, pe măsură ce fructul se coace. Prin urmare, este important să reţineţi că ar trebui să consumaţi fructe foarte coapte cu moderaţie, mai ales dacă sunteţi o persoană sedentară sau aveţi un nivel scăzut de activitate fizică. Altfel spus, reţetele cu fructe foarte coapte pot fi consumate ca parte a unei diete echilibrate, atât timp cât nu exageraţi. Cu toate acestea, din cauza conţinutului lor ridicat de zahăr, cel mai bine este să le excludeţi din dietele persoanelor cu probleme metabolice, precum diabetul sau obezitatea. Ce puteți face cu fructele foarte coapte pe care le aveți prin casă? De exemplu, un sos de mere, care este o reţetă ideală pentru cei mici. În plus, este foarte uşor de preparat şi puteţi adăuga şi alte fructe, precum o banană sau un mango. Ingrediente: patru mere roşii, două căni de apă, două linguri de zahăr, o lingură de esenţă de vanilie. Pentru început, trebuie să curăţaţi şi să tăiaţi merele în pătrate mici. Aveţi grijă când faceţi acest lucru, deoarece merele vor fi coapte şi se vor rupe uşor. Apoi, fierbeţi apa la foc mediu şi adăugaţi zahărul. Adăugaţi bucăţile de mere şi jumătatea de lingură de esenţă de vanilie. Amestecaţi bine şi fierbeţi totul cel puţin zece minute. La final, trebuie să amestecaţi bine până obţineţi o consistenţă cremoasă. Serviţi şi bucuraţi-vă de o reţetă delicioasă cu fructe foarte coapte.

Taguri articol: sfatul medicului fructe carbohidraţi diabet obezitate

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

657972 vizite | 15204 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7514 vizite | 614 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

8930 vizite | 519 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429093 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000148 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671436 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

657972 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577338 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.